Mass Gainer Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Supplementler

13 Haziran 2022

Mass Gainer Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? cover

Mass Gainer maddesinin anlamı bir tür kilo aldırıcıdır. Genel olarak kilo almaya yardımcı supplamentlerin tamamına Mass Gainer denir. Aktardan alınan bitkisel ürünlerle bir benzerliği yoktur. Kolay sindirilir ve iştahı açar. Bu sayede kilo alımını mümkün kılar. Ancak kilo almanın temel matematiği daha fazla kalori almaktır. Eğer bu ürünü kullanırken aynı anda besin alımına devam etmezseniz, ürünün etkisi olmayacaktır. Ürünün vücuda alımı sıvı şekilde olmaktadır. Bu nedenle kolayca hazmedilir. İştahsız kişilerde iştah açıcı olarak kullanılır.

Mass Gainer Ne İşe Yarar?

Mass Gainer maddesinin faydası hızlı bir şekilde kilo alımını sağlamaktır. Kas yapmak isteyen kişiler için kullanıma uygundur. Normal şartlarda spor yapan ve kas kütlesini arttırmak isteyen bir kişi, haşlanmış veya ızgara tavuk, balık, et, yumurta gibi ürünleri tüketmelidir. Ancak bu hem zamandan tasarruf etmenizi engeller, ayrıca bu ürünleri her zaman bulmak mümkün olmayabilir. Bu durumda bir adet Mass Gainer shake içmek, sizde aynı etkiyi yaratacaktır. İştah durumu iyi olmayan kişilere bu madde ile likit besin imkanı sağlanır. Kas gelişimi ve hacim kazanmak için, vücuda ihtiyacından fazla besin yüklemesi yapılması gerekir. Bu ürünün de amacı budur. 

Mass Gainer Nasıl Yarar Sağlar?

Mass Gainer ürününün yararları şu şekildedir:

  • İçerisinde, peynir ve peynir altı suyunda bulunan Whey protein bulunur. Bu nedenle kullanımı durumunda kilo aldırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sporcular için vitamin ve mineral destekleri içerir. Bu nedenle besin öğelerinin dengeli alımını sağlar.
  • İçerisinde bulunan kreatin, kas kütlesinin tutulumunu destekler. Bu sayede kullanımı sonrasında da kasların sabit kalmasını sağlar.
  • Protein ve aminoasitler sayesinde içeriği zenginleştirilmiştir. Bu sayede kas kütlesi güce yansır.
  • Bol miktarda karbonhidrat içerir. İçerisinde bulunan hiçbir madde sentetik ve vücuda zararlı değildir.

Bazı ürünlerde sadece karbonhidrat bulunur. Bu ürünlere Karbonhidrat tozu denir. Bu ürünler besleyici değildir. Sadece kilo aldırmayı hedefler. Bu nedenle kullanımlarında dikkatli olunmalı, besin maddelerinin dengesi sağlanmalıdır.

Mass Gainer Nasıl Kullanılır?

Mass Gainer kullanımı karmaşık değildir. Sadece süt ile karıştırılarak kullanılabilir. Ancak önemli olan, bu ürünü kullanırken kalori hesaplamasında hata yapmamaktır. Günlük olarak alınmakta olan kaloriden 1000 kalori fazlasını almak, hızlı bir şekilde yağ ve kas depolanmasına yardımcı olacaktır. Bu ürünü kullanırken kalori hesaplaması yapmak gerekir. Aksi durumda kontrolsüz kilo alımı meydana gelebilir. Ortalama bir erkek sporcu, bir öğünde 1000 kalorinin üzerine çıkmalıdır. Bu durum, Mass Gainer ile sağlanabilir. Günün sonunda aldığınız protein, vitamin ve mineral oranları da size sağlıklı kilo alımı konusunda yardımcı olacaktır. Bu ürün ile birlikte et, balık, sebze tüketimine devam etmelisiniz. Aksi durumda gerekli besin maddelerinin alınmaması sebebiyle besin yetersizlikleri meydana gelecektir. Bu nedenle besin maddeleri alımının yerini bu tür ürünlerin alması doğru değildir.

Diğer Blog Yazıları