Hindistan Cevizi Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Sağlık

6 Haziran 2023

Hindistan Cevizi Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
 cover

Hindistan cevizi suyu faydaları birçok kişi tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alır. Hindistan cevizi suyu vücut için büyük bir önem taşır ve belli dönemlerde mutlaka alınması gerekir.  Herkesin kullanması gereken büyük bir şifa deposudur. 

Hindistan cevizi sütü ile Hindistan cevizi suyu karıştırılmamalıdır. Her ikisi de farklı sıvılardır. Hindistan cevizi suyunun çıkarılması için bir sene boyunca meyvenin olgunlaşması beklenir. Büyük bir şifa deposu olan Hindistan cevizi suyu faydaları şu şekilde sıralanır;

  • Hindistan cevizi suyu düzenli spor yapan ve aktif bir şekilde hareket halinde olan kişiler tarafından kullanıldığı zaman, enerjinin doğal yollardan alınmasını sağlar. Bu sayede de vücudun daha enerjik olmasına katkıda bulunur. Şeker ve herhangi bir katkı maddesi içermeyen Hindistan cevizi suyu vücudun alması gereken su oranını dengeleyerek bedene güç verir. Ayrıca spor esnasında vücuttan atılan suyun yenilenmesini sağlar.
  • Hindistan cevizi suyu içinde barındırdığı vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Birçok enerji veren içeceğe göre yaklaşık 10 kat fazla potasyum içerir. Aynı zamanda içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum sağlıklı bir diş yapısı oluşumu için etkilidir. Sağlıklı vücut oluşumu için gerekli olan tüm vitaminler Hindistan cevizi suyunda bulunur.
  • Beden için zararlı olan bütün maddeler Hindistan cevizi suyu sayesinde vücuttan atılır. Bu su vücudun yabancı maddelerden arınmasını sağlayarak, ödem oluşumunu engeller. Vücutta bulunan birçok bakteri ve virüsün temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda antioksidan olması ile beraber vücudu zararlı her türlü maddeye karşı korur.
  • Hindistan cevizi suyu vücuttaki su kaybını engeller. Bu durum böbreklerin çok daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Hindistan cevizi suyu ile idrarda ortaya çıkan ve vücuda zarar veren kristaller temizlenir. Su kaybı yaşayan kişiler düzenli bir şekilde Hindistan cevizi suyu tüketmelidir. Aksi halde vücut dehidrasyona uğrar.
  • Hindistan cevizi suyu kozmetik sektörünün de vazgeçilmezleri arasındadır. Cildin daha sağlıklı görünmesini sağlamasından dolayı, birçok kozmetik ürününün içerisinde yer alır. Özellikle kolajen konusunda etkili olan Hindistan cevizi suyu cilt hücrelerini hasarlara karşı korur. Ayrıca cildin yıpranmasını engelleyerek erken yaşlanma problemini ortadan kaldırır. Birçok kişi kırışıklık sorunları, cilt lekeleri ve sivilce gibi cilt sorunlar için bu suyu kullanır.
  • Hindistan cevizi suyu bağırsakların sağlıklı çalışmasına katkı sağlar bu şekilde de burada oluşan parazit ve bakterilerin temizlenmesine destek verir. Bilinen diğer özelliği ise kabızlık ve bağırsak sorunlarının önüne geçmesidir. İçinde bulunan lifler sayesinde yemek sonrasında sindirimi kolaylaştırır. Bunun yanı sıra reflü problemini ortadan kaldırır.

Hindistan Cevizi Suyu Nasıl Tüketilir?

Hindistan cevizi suyunun nasıl tüketileceği, kişilerin tercihleri doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Hindistan cevizi suyu farklı meyve sularının içerisine eklenerek tüketilebilir. Ayrıca çoğu kişi alkollü ya da alkolsüz içeceklere ve kokteyllere, aroma vermek için de kullanır. Günlük önerilen tüketim miktarı bir bardaktır. Çok tüketilmesi durumunda mide problemlerine sebep olabilir. Genel olarak sıcak günlerde içerisine buz eklenerek tüketilmesi ferahlık sağlar.

Hindistan Cevizi Suyu Bebeklerde Ne Şekilde Kullanılır?

Hindistan cevizi suyunun bebeklerde ne şekilde kullanılacağı özellikle anneler açısından büyük önem taşır. Hindistan cevizi suyu en az anne sütü kadar yararlıdır ve birçok uzman tarafından bebekler için tavsiye edilir. Bebeklerin bağışıklık sistemi Hindistan cevizi suyu ile güçlendirilebilir. Doktor kontrolünde bebek için uygun olan dönemde tüketilmesinde fayda vardır. Hindistan cevizi suyu bebek mamalarına ya da içecek alternatiflerine eklenebilir.

Hindistan Cevizi Suyu Besin Değerleri Nelerdir?

Hindistan cevizi suyu besin değerleri özellikle bu ürünü tüketmeyi seven kişilerce merak edilir. Birçok diyet listesinde yer alan Hindistan cevizi suyu zayıflamaya da oldukça etkilidir. Bir kişinin sağlıklı beslenebilmesi için gerekli olan besin değerleri Hindistan cevizi suyunda yer alır.

100 gram Hindistan cevizi suyunda 18 kalori vardır. Hindistan cevizi suyunun 100 gramında 0.2 gram yağ bulunur Ayrıca 3.7 gram karbonhidrat ile 0.7 gram protein mevcuttur. Ayrıca içerisinde 1.1 gram lif bulunur.

Hindistan Cevizi Suyu Maskesi Cilt İçin Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi suyu maskesinin cilt için nasıl uygulanacağı farklı şekillerde olabilir. Bunun için 3-4 kaşık Hindistan cevizi suyu gerekir. Bunun yanı sıra 1-2 tatlı kaşığı ananas suyu, 1-2 tatlı kaşığı bal ve 1-2 tatlı kaşığı da limon suyu eklenir. 

Bu maskenin hazırlanabilmesi için tüm malzemeler ufak bir kapta karıştırılır maske uygulanmadan önce cildin temizlenmesi gerekir. Eğer varsa lens ve takma kirpik çıkarılır. Daha sonrasında maske uygulanarak 15 dakika beklenir ve ılık su ile temizlenir. Bu şekilde cilt hem yağdan arınmış olur hem de cilt hücreleri yenilenir.

Diğer Blog Yazıları