Biceps Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Biceps Ne Demek? Ne Anlama Gelir? cover

Biceps, insan vücudundaki omuz ve dirsek bölgesindeki kas yapılarına verilen isimdir. Biceps kelimesinin kökeni Latincedir. Biceps kas grupları, vücutta bulunan büyük kas grupları arasında yer almaktadır. Bu kasların geliştirilip güçlendirilmesi ile daha belirgin bir forma gelmesi sağlanabilir.

Biceps kasları, üst kol olarak tabir edilen bölgede bulunan tek kas grubudur. Biceps kasları, pazu olarak da anılmaktadır. Pazu kelimesi ise, Farsça kökenli bir kelimedir.

Biceps Ne Anlama Gelir?

Pazu ve üst kol kası anlamına gelen biceps, her iki omuz bölgesinden kolun ön tarafına kadar inmektedir. Üst kol kısmının tek kası olan biceps kası, ön kol kasında bulunan üç kas grubundan birini oluşturmaktadır. Biceps kasları, uzun ve kısa olmak üzere iki başlı kas grupları arasında yer almaktadır. Tendon ve eklem yapıları ile bazı sinir yapılarına da sahiptir. Omuz bölgesinden kolların her türlü hareketinin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Biceps Kasının Görevleri Nelerdir?

Vücutta bulunan kas grupları, kişilerin hareket etmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, vücutta bulunan farklı sistemlerin çalışmasını da desteklemektedir. Kas yapılarının güçlü olması, vücut sağlığının da olumlu yönden etkilenmesini sağlamaktadır. Biceps kasının görevleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Kolun ve ön kolun hareket etmesini sağlar,
  • Kolların; yukarı, aşağı, içe ve dışa dönüşlerini sağlar,
  • Kişilerin doğru bir duruş pozisyonuna sahip olmasını sağlar,
  • Dirseklerin dönüş işlevlerinin yerine getirilmesini sağlar.

Diğer Blok Yazıları