Çubuk Kraker Kilo Aldırır mı? Her Gün Yemek Kilo Yapar mı?

Besinler

19 Ocak 2023

Çubuk Kraker Kilo Aldırır mı? Her Gün Yemek Kilo Yapar mı?
 cover

Çubuk kraker, çocuklar başta olmak üzere birçok insanın severek tükettiği besinlerden biridir. Susamlı çubuk kraker, peynirli çubuk kraker, baharatlı çubuk kraker gibi birçok çeşidi bulunur. Lezzetli bir atıştırmalık olsa da doğal bir besin olmadığı ve katkı maddesi içerdiği için kontrollü tüketilmesi gerekir. 100 gram çubuk kraker yaklaşık 385 kaloridir. 40 gramlık bir çubuk kraker paketi yaklaşık 154 kaloridir. Bir adet çubuk kraker yaklaşık 4 kaloridir. Baharatlı ve susamlı çubuk krakerlerde kalori oranı artabilir.

Çubuk Kraker Kilo Aldırır mı?

Gereğinden fazla miktarda tüketilirse çubuk kraker kilo aldırabilir. Çubuk kraker tuz, yağ, buğday unu, asitlik düzenleyici, kabartıcı ve süt tozu içerir. Birçok katkı maddesi içerdiği için kilo almaya neden olabilir. Çocuklarda kontrolsüz ve sağlıksız beslenme obezite gibi hastalıklara yol açtığı için özellikle çocuklarda kullanımı sınırlandırılmalıdır. 

Her Gün Çubuk Kraker Yemek Kilo Yapar mı?

Her gün çubuk kraker tüketmek kilo yapabilir. Çubuk krakerin her gün değil haftada birkaç gün tüketilmesi gereklidir. Diyet yapanların haftada birkaç gün belirli miktarda çubuk kraker yemesinin sakıncası yoktur. Haftada birkaç gün 30 gram çubuk kraker yemek kilo aldırmaz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kontrollü tüketildiğinde kilo aldırmasa da bu besinlerin katkı maddesi içerdiğinin unutulmamasıdır. Çubuk kraker seçimi yapılırken trans yağ içeren çubuk krakerler tercih edilmemelidir. Çubuk krakeri sık sık tüketmek sivilce oluşumuna da neden olabilir.

Çubuk Kraker Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Çubuk kraker tüketmenin faydaları şöyle sıralanabilir;

  • İştah kapatıcı özelliği sayesinde kişinin uzun süre tok hissetmesine yardımcı olur.
  • Kontrollü tüketildiği takdirde tansiyon düşüklüğüne iyi gelir.
  • Açlık dolayısıyla ortaya çıkan mide bulantısını giderir.

Diğer Blok Yazıları