CLA Supplement Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Supplementler

13 Haziran 2022

CLA Supplement Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? cover

CLA Supplement, yağ yakımına destek olan bir yağ asidi çeşididir. Konjuge linoleik asit de denilen CLA yağ asitleri, LA isimli yağ asidinin pozisyonel ve geometrik izomerlerinden oluşmaktadır. CLA Supplement kullanımı, ancak et ve süt ürünleri tüketilerek sağlanabilmektedir çünkü bu yağ asidi, insan vücudunda kendiliğinden üretilmez. CLA yağ asidinin eksikliğinde, yağ kütlesinde ve dolayısıyla kiloda artış görülebilir.

CLA Supplement Ne İşe Yarar?

CLA Supplementin görevi, insanlarda yağ kütlesinin kaybedilmesine ve yağsız kas kütlesinin korunmasına yardımcı olmaktır. Sağlıksız yağ hücreleriyle savaş halinde olan bu takviye besin, kişilerin kilo kontrollerini sağlamalarına ve ideal kilolarına ulaşmalarına yardımcı olur.

CLA Supplement Faydaları Nelerdir?

CLA Supplement faydaları, vücudun düzenli işleyişine olumlu katkı sağlamaktadır. CLA Suppplement kullanımı, şu faydaları sağlar:

  • Metabolik Hız: Bu yağ asidi, metabolizmanın çalışma hızını arttırmaya destek olmaktadır.  BU sebeple, profesyonel sporcular tarafından da sıklıkla tercih edilen bu takviye ürün, yapılan sporlardan da daha fazla verim alınmasını sağlar.
  • Kas Artışı: Yüksek efor gerektiren sporlarda ve kas gruplarının tamamının çalıştırıldığı antrenmanlarda, kas kaybı görülebilmektedir. Kas kaybının ana sebebi, protein sentezinin, protein yıkımından daha yavaş olmasıdır. Bu yağ asitleri, vücudun kas kaybını engelleyerek bunun yerine yağ kaybının olması için çalışır.
  • Kolesterol ve Trigliserid Dengesi: Kişilerde yüksek kolesterol görülmesi, hayati derecede önem taşıyan kalp ve damar hastalıklarının yaşanma olasılığını da arttırmaktadır. Bu yağ asidi, kolesterol ve trigliserid üzerinde azaltıcı etki yaparak bu hastalıklardan uzak kalmanıza yardımcı olur.
  • Yağ Oranı: Yağ yakma özelliği ile öne çıkan CLA yağ asitleri, vücutta bulunan zararlı yağları yaktığı ve kas hücreleri üzerinde yıkıcı bir etkide bulunmadığı için, kişilerin yağ oranlarının düşmesine sebep olur. Bu oran düştüğünde, kişiler kilo vermeye ve sağlıklı kas kütlesi biriktirmeye başlarlar. Bu takviye, özellikle karın bölgesindeki yağlarda etkili olabilmektedir.
  • İnsülin Direnci: CLA yağ asitleri, diyabete sebep olan ve kilo alımına yol açan insülin direncinin kırılmasında etkili yollardan biridir. Bu sebeple kullanılmak istenen ürünün kullanılmasından önce, muhakkak bir doktora danışılmalıdır.

CLA Supplement Nasıl ve Ne Zaman Kullanılır?

CLA Suplement kullanımı, sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat kadar önce yapılır. Gece boyu uykudayken vücudun metabolizma hızı yavaşlar ve uyanıldığında bile metabolizmanın hızlanması zaman alabilir. Bu sebeple, bu takviyenin uyandıktan sonra alınması, metabolizmanın hızlanarak yağ yakım işlemini başlatmasını sağlar.

Ürün, antrenman öncesinde, antrenman verimini arttırmak için de kullanılabilir. BU yağ asidi, sabah uyanıldığında kullanılmış olsa bile, gün içinde yapılacak antrenman öncesinde, ikinci kez tam ya da yarım doz halinde tekrar kullanılabilir. Antrenman öncesinde yağ yakıcı asidin kullanılması, antrenman sırasında alınan verimi artırırken yağ yakımının da daha fazla olmasını sağlar. Etkisi uzun süre devam eden yağ asidi, gün boyunca yağ yakmaya devam eder. Tüm kas gruplarını çalıştıran sporların etkisi de uzun süre devam etmektedir. İkisi birleştiğinde, vücut hızlı bir şekilde yağ yakmaya adapte olur.

CLA Supplement Kimler Tarafından Kullanılmaz?

CLA Suplement yağ asidi,ne kadar sağlıklı olsa da kronik rahatsızlıkları olan kişilerde yan etkilere sebep olabilmektedir. Bu yan etkiler, kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Diyabet ve kalp gibi kronik rahatsızlıkları olan kişiler, CLA Suplement kullanımı öncesinde, doktorlarına danışarak onların da fikirlerini almalılardır. CLA suplementin olası yan etkileri şunlardır:

  • Sık sık bulantı hissinin oluşması,
  • Baş ağrısı,
  • Geçmeyen ve uzun süren yorgunluk,
  • Sırt bölgesinde rahatsız edici ağrılar,
  • Mide rahatsızlığı,
  • İshal

Diğer Blok Yazıları