Triceps Dips Hareketi Nedir, Nasıl Yapılır? Triceps Dips Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır ve Faydaları Nelerdir?

Performans

13 Haziran 2022

Triceps Dips Hareketi Nedir, Nasıl Yapılır? Triceps Dips Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır ve Faydaları Nelerdir? cover

Triceps dips hareketinin ne olduğu benzer hareketlerden dolayı sıkça karıştırılıyor. Triceps dips hareketi kendi ağırlığınız ile kol kaslarınızı geliştirmeniz anlamına gelir. Dilerseniz vücudunuza ağırlık bağlayarak da triceps dips hareketini yapabilirsiniz. Triceps dips hareketini yaparken göğüs seviyesinde yükselmeli ve dik durmaya özen göstermelisiniz. Zorluk seviyesi değişkenlik gösterse de genellikle orta düzeyde sporculara önerilen bir hareket olarak bilinir.

Triceps Dips Hareketi Nasıl Yapılır?

Triceps dips hareketinin yapılışı için öncelikle bir bench ya da banka sahip olmalısınız. Hareketin yapılış aşamaları şunlardır:

  1. Ekipmanın önünde ik bir duruş alın.
  2. Ekipmanı tutun.
  3. Kendinizi yukarı çekin ve aşağı indirin.
  4. Vücudunuzun dik durmasına ve nefes kontrolü yapmaya dikkat edin.
  5. Yukarıda ve aşağıda birkaç saniye bekleyin ve yavaş hareket edin.

https://www.youtube.com/watch?v=6kALZikXxLc

Triceps Dips Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır?

Triceps dips hareketinin çalıştırdığı kaslar arka kol kaslarıdır. Arka kol kaslarını hedef alan triceps dips hareketinin etki ettiği ve geliştirdiği kas grupları şunlardır:

  • Triceps brachii
  • Three heads (long head, medial head, lateral head)
  • Forearm (ön kol kasları)
  • Anconeus

Triceps Dips Hareketinin Faydaları Nelerdir?

Triceps dips hareketinin faydaları arasında kol kaslarının gelişmesi yer alır. Kasların gelişmesini doğrudan etkileyen bu hareketin diğer faydaları şunlardır:

  • Arka kol kaslarının gelişmesini ve güçlenmesini sağlar.
  • Sırtın daha dik durmasını sağlar.
  • Sırt kaslarını geliştirir.
  • Mide kaslarını geliştirir.
  • Karın kaslarını olumlu etkiler.

Triceps Dips Hareketi Ne Kadar Süre Sonra Etki Eder?

Triceps dips hareketinin etkisi yapılmaya başladığı anda yanmalar ile kendini gösterir. Kasların açılmaya ve esnemeye başlaması hareketin etki ettiğini gösteren önemli işaretlerdir. Uzun vadede etkisini göz ile görülebilir bir şekilde belli eder. Hareketin vücudunuzda yarattığı değişimini görebilmek için düzenli bir program ile egzersiz yapmalısınız. Doğru tekrarlar, doğru duruş ve nefes kontrolü ile triceps dips hareketi daha etkili olur.

Triceps Dips Hareketi Kimler İçin Daha Uygundur?

Triceps dips’in uygun olduğu kişiler herhangi bir bel, sırt, omuz ve / veya kol rahatsızlığı bulunmayan kişilerdir. Sırt bölgesini ve arka kol kaslarını geliştirmek isteyen kişiler tarafından sık sık yapılan triceps dips hareketi herkes için uygundur. Antrenman süresi ve tekrar sayısı kişiden kişiye göre değişir. Genellikle antreman ile başlangıç – orta düzeye geçen kişiler için önerilir. Orta – ileri seviyede olan kişiler daha uzun set ve tekrar sayıları ile hareketi yapabilir.

Triceps Dips Hareketi Ekipmansız Yapılır Mı?

Triceps dips malzemesi bir banktır. Triceps dips hareketini yapmak için bankın kullanılması gerekir. Bank kullanılmadığı bütçe hareketten tam verim alınamaz. Bu neden ile triceps dips yaparken ekipman kullanmalısınız. Kolların aşağı ve yukarı hareketinde kas gelişimini etkileyen en önemli unsur bank kullanılmasıdır. Triceps dips hareketini doğru yapmak için ekipman kullanmalısınız. Hareket kendi ağırlığınızı baz alarak kas gelişiminizi destekler. Ancak bir bank ya da sandalye gibi ağırlığınızı kaldıracak ve dayanabileceğiniz durağan bir ürünü mutlaka kullanmalısınız.

Triceps Dips Hareketi Evde Yapılır Mı?

Diğer Blok Yazıları