Supplement Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Supplement Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Supplement, vücutta yeteri kadar bulunmayan maddelerin temin edildiği besin takviyelerini ifade etmektedir. Supplemetler, vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral, aminoasit ve yağ asitlerini içeren gıda takviyeleridir. Bu takviyeler, vücutta bulunması gereken miktarın altında bulunan maddelerin, vücuda temin edilmesini sağlamaktadır. Aksi halde, vücutta düşük seviyede bulunan bu maddeler, vücut sistemlerinin çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durumda, kişilerde bazı rahatsızlıkların meydana gelmesine neden olmaktadır.

Supplement Ne Anlama Gelir?

Gıda takviyesi anlamına gelen supplement, kişilerin bazı vücut değerlerinin tespit edilmesinden sonra kullanılmalıdır. Supplementler ilaç olarak düşünülmemelidir. Kişilerin vücutlarında düşük seviyede bulunduğu tespit edilen maddelerin, vücuda temin edilmesi ve düzenli bir şekilde vücut sisteminin çalışmasını sağlamak amaçlı kullanılmaktadır. Diyet uygulayan kişilerde de diyet programlarına uygun dozajlarda supplement kullanımları tercih edilmelidir.

Supplement Çeşitleri Nelerdir?

Vücudun ihtiyacı olan maddeler farklılık göstermektedir. Bu maddelerin her biri, kendi içerisinde de kategorilere ayrılmaktadır. Her madde, vücudun farklı bir sisteminin ve vücutta bulunan organların çalışmasını sağlamaktadır. Vücut bu maddelerin birçoğunun üretimini yapamamaktadır. Bu nedenle günlük olarak tüketilen besinlerden temin edilmektedir. Ancak, bu besinlerden tüketiminde yetersiz olduğu durumlarda, supplementlerin kullanımı söz konusu olmaktadır. Supplement çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Probiyatikler,
  • Doğal ürünler,
  • Esansiyel yağ asitleri,
  • Proteinler,
  • Amino asitler,
  • Vitaminler, 
  • Mineraller

Diğer Blok Yazıları