Spor salonunda ilk gün (Ne yapacağımı bilmiyorum diyenler için hareketler)

Performans

25 Ağustos 2022

Spor salonunda ilk gün (Ne yapacağımı bilmiyorum diyenler için hareketler) cover

Spor salonlarına başlanmasından sonra, ilk günde yapılacak olan ilk şey, sağlık kontrolüne girmek ve bir spor uzmanından yardım almaktır. Eğer spor salonuna başlamış olan kişiler, daha önce hiç spor salonuna gitmemişlerse, öncelikli işleri mutlaka spor hocalarından yardım istemektir. Hocalar kendilerine hangi aletin nasıl kullanılması gerektiğini anlatacak, bununla beraber kendilerine uygun bir spor programı belirleyeceklerdir. Bu programa uyulması ile spor yapılması, kişilerin sağlıkları için daha yararlı olacaktır. 

Spor Salonunda İlk Gün Hangi Hareketler Yapılır? 

Spor salonlarına gitmeye başladıktan sonra ilk gün, genellikle ısınma hareketleri ve kardiyo hareketlerinin nasıl yapılacağı kişilere anlatılır. Basit esneme ve germe hareketleri ile beraber, kişilerin ihtiyaçları olan spor hareketleri de kendilerine gösterilir. Ancak bu hareketler genelde ilk gün değil, spora başlanmasından sonraki günlerde yapılırlar. 

Spor Salonunda İlk Hangi Hareketler Yapılmalı? 

Spor salonuna yazıldıktan sonra ilk günlerde yapılması tavsiye edilen hareketler genel olarak şöyle sıralanmıştır: 

  • Koşu bandı :10 Dakika 
  • Leg Press : 3 Set 10 Tekrar 
  • Calf Raises : 3 Set 10 Tekrar 
  • Dumbbell Bench Press : 3 set 10 Tekrar 
  • Dumbbell Shoulder Press : 3 Set 10 Tekrar 
  • Lat Pulldown : 3 Set 10 Tekrar 
  • Barbell Curl : 3 Set 10 Tekrar 
  • Triceps Push Down : 3 Set 10 Tekrar 
  • Crunch : 1 Set 10 tekrar 
  • Eliptik Bisiklet : 5 Dakika 

Spor salonuna yeni başlayan ve daha önce bir spor geçmişi olmayan kişiler için genellikle aletler ile beraber bu antrenmanların yapılması tavsiye edilir. 

Spor Salonunda Ne Giyilir? 

Spor salonunda giyilmesi gerekli görülen şeyler, genellikle rahat bir spor ayakkabı ile beraber sporun rahat bir şekilde yapılabilineceği kıyafetlerdir. Kadınlarda bu kıyafetler genellikle tayt ve rahat tişört ya da atletlerden oluşurken, erkekler spor yaparken genelde spor şortlarını tercih ederler. Spor yapılırken aslında kişiler tarafından giyilmesi gereken özel bir kıyafete ihtiyaç yoktur. 

Spor Salonunda İlk Gün Ağrısı Neden Olur? 

Spor yapanların ilk gün çektikleri ağrılar, genellikle kaslarda yaşanan hamlıklar dolayısıyla gerçekleşir. Kasların yeteri kadar ısınmaması dolayısıyla yapılan sporlardan sonra, vücuttaki kaslarda kasılmalar ve sertleşmelerden dolayı ağrımalar yaşanabilir. Ancak bu ağrılar vücutta çok uzun kalmaz. Birkaç gün içinde kendiliğinden geçen ağrılardır. Eğer vücudun herhangi bir yerinde olan kas ağrıları kendiliğinden birkaç gün içinde geçmiyorsa, mutlaka bir doktora danışılması gereklidir. Özellikle egzersize yeni başlanması ile beraber kas yırtıkları oluşmuş olabilir. Yırtıkların daha fazla büyümemesi için dikkat edilmesi gereklidir. 

Yeni Başlayanlar İçin Fitness Programı Nasıl Yapılır? 

Fitness programlarının yapılmaları, spor yapmaya yeni başlayacak olan kişiler için genellikle kardiyo ve yağ yakmayı hedefleyen programlar ile gerçekleştirilir. Fitness, genellikle kilo vermek, ideal kiloya ulaşıldığında o kiloda sabit kalmak ve vücut geliştirmek amaçları ile spor salonlarında uygulanan programlardır. Bu nedenle de kısa bir zaman içinde uygulanmaya başlanabilirler. Fitness programları, spor hocaları tarafından genellikle kişilere özel olarak ayarlanırlar. Spor salonuna başlayan kişilerin hangi hareketleri yapmaya ihtiyaçlarının olduğuna karar verilmesinden sonra uygun bir fitness programı uygulanmaya başlanır. Bu programa genellikle koşu ve bisiklet gibi hızlı bir şekilde, kısa zamanda kalori yakmaya yarayan antrenmanlara ağırlık verilir. Bu sayede özellikle kadınların vücutları hızlı bir şekilde şekil almaya ve istenen kiloya ulaşmış olur. 

Diğer Blok Yazıları