Seated Machine Hip Adduction Hareketi Nasıl Yapılır? Nereyi Hangi Kasları Çalıştırır?

Performans

25 Ağustos 2022

Seated Machine Hip Adduction Hareketi Nasıl Yapılır? Nereyi Hangi Kasları Çalıştırır?
 cover

Seated machine hip adduction hareketi, egzersiz ile aynı adı taşıyan seated machine hip adduction machine ile gerçekleştirilmektedir. Seated machine hip adduction hareketi ile iç bacak bölgesinde yer alan kasların çalışması ve güçlenmesi gerçekleştirilmektedir. İlk defa seated machine hip adduction hareketini yapacak kişilerin, spor salonlarındaki uzman kişilerden gerekli bilgileri alması önemli bir noktadır. Aksi halde, bacaklarda yer alan kasların zarar görmesine sebebiyet verilebilir. Her egzersizde olduğu gibi seated machine hip adduction egzersizinde de belirlenen program dahilinde ilerlemek gereklidir.

Seated Machine Hip Adduction Hareketi Nasıl Yapılır?

İnsanların daha sağlıklı bir kas yapısına ve vücut yapısına sahip olması için birbirinden farklı egzersizler bulunmaktadır. Tüm egzersizlerin doğru ve programlı bir şekilde yapılması ile tüm vücutta istenilen forma ulaşım sağlanabilir. Bunun için ilk olarak gerçekleştirilecek egzersizlerin doğru bir şekilde yapılması gereklidir. Seated machine hip adduction hareketi yapmak için öncelikle ilgili makineye uygun bir ağırlık takılması gerekmektedir. İlk denemeler için mümkün olduğunca ağırlık seviyesinin düşük tutulmasında fayda olacaktır. Başlangıç için bacakların olabildiğince açılması sağlanmalıdır. Bu aşamada bacak eklemlerinin aşırı zorlanmamasına dikkat edilmelidir. Makinenin yan kısımlarında yer alan tutamaçlardan güç alınarak ve nefes verilerek bacaklar kapatılmalıdır. Bu hareketi gerçekleştirirken orta hız kullanımının tercih edilmesi oldukça önemlidir. Makinenin pedlerinin birbirine değmesinden sonra tekrar bacaklar açılmalıdır. Bu aşamada, kasların yüke karşı direnç göstermesini sağlamak için oldukça yavaş hareket edilmesi gereklidir. Bu hareket, belirlenen tekrar sayısı bitene kadar gerçekleştirilmektedir.

Seated Machine Hip Adduction Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır?

Kişilerin vücut gelişimleri ve kas sistemlerini güçlendirmek için tercih edebileceği pek çok egzersiz bulunmaktadır. Egzersizlerin hepsi vücutta bulunan farklı bölgelerin ve bu bölgelerde bulunan kas yapılarının çalışmasını sağlamaktadır. Her bölge ve kas yapısı için farklı bir egzersiz hareketinin yapılması gerekmektedir. Sadece belirli kasların çalıştırılmasından ziyade, düzenli olarak tüm egzersizlerin yapılarak kas sistemine ait tüm kas yapılarının çalıştırılması daha sağlıklı olacaktır. Seated machine hip adduction hareketinin çalıştırdığı kaslar şunlardır;

  • Pectineus
  • Adductor brevis
  • Adductor longus
  • Adductor magnus
  • Gracilis

Seated Machine Hip Adduction Hareketi Ne İşe Yarar?

İnsanların yapmış olduğu egzersizler; kasların gelişmesini, güçlenmesini ve kas yapılarına göre daha belirgin olmasını sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra, gelişme gösteren kaslar, insanların daha dinç ve zinde bir vücuda sahip olmalarını da sağlamaktadır. Aynı zamanda, kasların görevleri arasında yer alan organların işleyişinin daha sağlıklı olmasını da sağlamaktadır. Gelişme gösteren kaslar, kişinin çalıştırılan bölgede mevcut olabilen fiziksel sorunlarının da giderilmesinde etkilidir. Seated machine hip adduction hareketinin yararları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Seated machine hip adduction hareketi, kişilerin daha güçlü bir bacak yapısına sahip olmasını sağlamaktadır.
  • Seated machine hip adduction hareketi ile sadece iç bacak bölgesi güçlenmekle kalmaz aynı zamanda, diz ve ayak bileği bölgelerinin de çalışması sağlanmaktadır.
  • Seated machine hip adduction hareketi sayesinde, bacak yapıları daha dirençli ve geç yorulan bir forma sahip olmaktadır.

Seated Machine Hip Adduction Hareketi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

İnsanların gerçekleştirdikleri tüm egzersizler, farklı bölgeleri çalıştırmaktadırlar. Aynı zamanda bu egzersizler makine kullanımı ile gerçekleştirilebildiği gibi makineye ihtiyaç olmadan da yapılabilmektedir. Farklı özelliklere sahip olan egzersizler, farklı hareketlerin yapılması ile gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle yapılacak egzersize başlamadan önce önemli noktaların, işinde uzman kişilerden öğrenilmesi gerekmektedir. Seated machine hip adduction hareketinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Seated machine hip adduction hareketini ilk defa yapanların mutlaka en alt seviyedeki ağırlıkları tercih etmesi gerekmektedir.
  • Bacakları açılması sırasında, bacak eklemlerinin hasar görmemesi için dikkatli davranılması gerekmektedir.
  • İç bacak kısımlarında yanma hissinin meydana gelmesi ile hareketin tekrar edilmesi bırakılmalıdır.

Diğer Blok Yazıları