Reverse Wrist Curl Hareketi Nasıl Yapılır? Nereyi Hangi Kasları Çalıştırır?

Performans

22 Ağustos 2022

Reverse Wrist Curl Hareketi Nasıl Yapılır? Nereyi Hangi Kasları Çalıştırır?
 cover

Reverse wrist curl hareketi, dumbbell ya da barbell ile birlikte yapılan ve ön kol kısmında yer alan kasların çalışmasını sağlamaktadır. Reverse wrist curl hareketi, özellikle bilek güreşi ve boks ile ilgilenen sporcular tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Reverse wrist curl hareketi, el ve dirsek arasında yer alan bölümün güçlenmesini ve gelişmesini sağlamaktadır. Reverse wrist curl hareketinin diğer isimleri ise; reverse barbell wrist curl ve reverse dumbbell wrist curl şeklindedir. Bu isimler, reverse wrist curl hareketinin barbell ve dumbbell ile yapılan çeşitlerinden dolayı verilmiştir.

Reverse Wrist Curl Hareketi Nasıl Yapılır?

Kas gruplarının gelişimini sağlamak için tercih edilen egzersiz hareketlerinin hepsinin uygulanma şekilleri birbirlerinden farklıdır. Her egzersizin kendine özgü yapılması gereken hareketleri bulunmaktadır. Reverse wrist curl hareketini yapmak için öncelikle bir benchin önünde diz üstü yere oturulmalıdır. Ön kollar, vücuda dik olacak şekilde bench üzerine temas etmelidir. Bu pozisyonda kollar yere paralel olmalı ve avuç içleri aşağı yöne bakacak konumda olmalıdır. Üstten tutuş tekniği ile kavranılan barbell ya da dumbbelllar, sadece bilek hareketleri ile yukarı doğru kaldırılmalıdır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken husus, tercih edeceğiniz ağırlıklardır. Reverse wrist curl hareketi, belirlenen set ve sayılar bitene kadar tekrar edilmelidir.

Reverse Wrist Curl Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır?

Kas sistemini meydana getiren kas grupları vücudun farklı konumlarında yer almaktadır. Bu nedenle, kas sisteminin güçlendirilmesi için kas gruplarının ayrı egzersiz hareketleri ile çalıştırılması gerekmektedir. Tek bir hareket ile tüm kas sisteminin çalıştırılması söz konusu değildir. Reverse wrist curl hareketinin çalıştırdığı kaslar ise şunlardır;

  • Pronator teres
  • Flexor carpi ulnaris
  • Palmaris longus
  • Flexor carpi radialis
  • Flexor digitorum superficialis
  • Flexor pollicis longus
  • Extensor digitorum
  • Extensor carpi radialis longus
  • Extensor carpi ulnaris
  • Extensor carpi radialis brevis

Reverse Wrist Curl Hareketi Ne İşe Yarar?

Yapılması tercih edilen tüm egzersiz hareketleri, çalıştırılan bölgede yer alan kas gruplarının gelişmesine katkı sağlar. Bunun yanı sıra, çalıştırılan bölgede var olan kas zayıflıkları ya da farklı hasarların giderilmesinde etkilidir. Kas sistemlerinin çalıştırılması ve güçlendirilmesi dolaylı olarak vücut sisteminin de güçlendirilmesini sağlamaktadır. Reverse wrist curl hareketinin yararları ise şu şekilde belirlenmiştir;

  • Zayıf bilek ve ön kol kaslarının gelişmesini ve güçlenmesini sağlar.
  • Güçlenen bilek ve ön kol bölgeleri, kişilerin günlük hayatlarında da kaldırması gereken ağırlıkları daha kolay bir şekilde kaldırmasını sağlamaktadır.
  • Reverse wrist curl hareketi ile kişilerin kavrama güçlerinde artış elde edilmesi sağlanmaktadır.
  • Özellikle sporcular için eşit görünüme sahip bilek ve kol yapılarının oluşmasını sağlamaktadır.

Reverse Wrist Curl Hareketi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gerçekleştirilen egzersiz hareketleri sırasında, egzersizin nasıl yapıldığına ve bu egzersizde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmemesi kişilerin, başta kas yapıları olmak üzere zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle, her egzersizin kendine özgü olan hareketleri ve yapılma aşamaları oldukça iyi bir şekilde kavranmalıdır. Reverse wrist curl hareketinde dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Kişinin kendine en uygun ağırlıkları seçmesi oldukça önemlidir. Aksi halde bilek kısmında ve ön kol kısmında bulunan kaslar zarar görebilir.
  • Reverse wrist curl hareketinin gerçekleştirirken bilek ve ön kol kısımlarında yanmanın meydana gelmesi, hareketin doğru yapıldığını göstermektedir. Bu nedenle ağırlıkların belirlenmesi en önemli noktadır.

Diğer Blok Yazıları