Overall Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Overall Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Overall kelimesi, etraflı ve genel demektir. Bu kelime İngilizce kökenli olup, dilimizdeki tam karşılığı, etraflı kelimesidir. Ancak, günlük hayatta ve özellikle iş hayatında orijinal hali ile kullanımı tercih edilmektedir. Kişilerin iş hayatındaki gelişmelerinde yer alan toplantı ve projeler gibi aktivitelerde overall kelimesinin kullanımı sıklıkla gerçekleşmektedir. Sadece iş hayatında değil, hemen hemen her alanda bu kelimenin orijinalini duymak mümkündür.

Overall Ne Anlama Gelir?

‘Genel’ anlamına gelen overall, spor aktivitelerinde de oldukça sık karşımıza çıkmaktadır. Özellikle vücut geliştiricilerin antrenmanlarında yer alan bazı egzersizlerde bu terim kullanılmaktadır. Örneğin;

  • Tüm vücudun geliştirilmesi,
  • Genel antrenman programlarının uygulanması overall kelimesinin sıklıkla kullanıldığı durumlardır.
  • Overall, tüm kas yapılarının eşit şekilde çalıştırılıp geliştirilmesi anlamında da kullanılmaktadır.

Overall Ne İçin Kullanılır?

Overall kullanımı, kişilerin daha çok spor aktivitelerinde tercih ettiği bir durumdur. Bazı iş insanlarının da farklı sektörlerde kullanım sağladığı görülmektedir. Özellikle sporcuların, fiziksel aktivite durumlarını ifade etmek ve gerçekleştirilecek antrenmanların içeriklerini belirlemek için tercih ettikleri bir kelimedir. Kelimenin dilimizde tam bir karşılığı bulunsa da kişiler, overall kelimesinin orijinal formunu kullanmayı tercih etmektedir. Sıklıkla duyulan ve kullanılan bir kelime olmasından dolayı, hemen herkes bu kelimenin orijinal haline aşina olmuş durumdadır.

Diğer Blok Yazıları