Mobilite Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Mobilite Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Mobilite, kelime anlamı olarak ‘hareket halinde olmak’ demektir. Birçok sektörde kullanılan mobilite, değişen piyasa durumları, kişilerin ofis ve ofis dışında çalışmaları gibi anlamları ifade etmektedir. Sporcular için ise mobilite, kişilerin hareket kapasitelerinin ne kadar olduğunu ifade etmektedir. Sporcuların, hareket kapasitelerini arttırabilmeleri, gerçekleştirdikleri spor branşlarında daha yüksek performanslar elde edebilmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle düzenli olarak gerçekleştirilen antrenmanlarına, mobilite hareketlerini de eklemektedirler.

Mobilite Ne Anlama Gelir?

Hareket kapasitesi anlamına gelen mobilite aynı zamanda, kas ve dokuların esnekliği ile eklemlerin hareket açıklığı anlamına da gelmektedir. Mobilite egzersizleri, eklemlere yönelik hareketleri kapsamaktadır. Bu sayede, kemik ve eklem yapılarının güçlendirilmesi ve daha sağlıklı forma sahip olması sağlanmaktadır. Antrenmanlardan önce yapılan mobilite egzersizleri, eklemin hareket açıklığının arttırılmasını sağlar. Bu durumda, antrenman sırasında sakatlık yaşanma riskini düşürür.

Mobilite Egzersizlerinin Önemi Nedir?

Mobilite egzersizleri, kişilerin antrenman sırasında kas ya da eklem gibi yapılarını korumaya yöneliktir. Kişilerin bu yapılarının zarar görmesini engeller. Tüm bunların yanı sıra, mobilite egzersizlerinin önemi şu şekilde sıralanabilir;

  • Mobilite egzersizlerinin antrenmanlardan önce yapılabildiği gibi günlük olarak da yapılabilir.
  • Mobilite egzersizleri, bazı duruş bozukluğu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Kişinin performansının artmasını sağlar.
  • Mobilite kabiliyetinin artması, sporcuların sergileyecekleri performansların artmasını sağlamaktadır.

Diğer Blok Yazıları