İnverted Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

İnverted Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Inverted, ‘ters, ters çevrilmiş’ demektir. Dilimize bu şekilde tam olarak çevrilen inverted kelimesi, çoğunlukla spor branşlarında kullanılmaktadır. Farklı birçok egzersiz isminde yer alan inverted kelimesi, yapılan egzersizlerin, ikincil kas grubunu daha önce çalıştırmasını ifade etmektedir. Bu kelime, spor salonlarında makineler ya da farklı spor ekipmanları ile gerçekleştirilen egzersizler için kullanılmaktadır. Daha çok vücut geliştiriciler tarafından tercih edilen bu egzersizler, gerekli ekipmanların olması ile ev ortamında da gerçekleştirilebilir.

Inverted Ne Anlama Gelir?

Yapılacak egzersizlerin çalıştırdığı birincil ve ikincil hatta bazı durumlarda üçüncül kas grupları bulunmaktadır. Egzersizlerin öncelikle ikincil ya da üçüncül kas gruplarını çalıştırdığını anlamına gelen inverted kelimesi, bu egzersizlerin isimleri arasında yer almaktadır. Örneğin kol kaslarını çalıştıracak bir kişinin, kol bölümünde yer alan farklı kas gruplarından ikincil kas grubunu çalıştırmayı tercih etmesi, inverted egzersizlerini yapmasını gerektirmektedir.

Inverted Egzersizleri Nelerdir?

Kişilerin kas gelişimleri için tercih ettiği farklı egzersizler bulunmaktadır. Her egzersiz, belirli bir kas grubunun çalışmasını sağlamaktadır. Çalışan ve güçlenen kas yapıları da kişilerin daha sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmasını gerçekleştirmektedir. Yapılan inverted egzersizleri genellikle, kişilerin kendi vücut ağırlıkları ile gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle; vücut gelişiminin desteklemesi, göğüs ve kol kaslarının güçlenmesi aynı zamanda, sırt ve kanat bölgelerinin gelişmesi için daha etkilidir. Inverted egzersizleri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Inverted row egzersizi,
  • Nevt inverted row egzersizi,
  • Inverted hamstring stretch egzersizleri

Diğer Blok Yazıları