İnterval Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

İnterval Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Interval, belirli aralıklar ile aynı eylemin yapılmasıdır. Interval, genellikle spor antrenmanlarında kullanılan ve egzersizlerin nasıl yapılması gerektiğini tanımlayan bir terimdir. Bu terimin yer aldığı ve anlamına uygun olarak gerçekleştirilen egzersizlerden olan interval antrenmaları da bulunmaktadır. Gerçekleştirilen bu tarz antrenmanlar, kişilerin vücut sağlığı açısından da oldukça fayda sağlamaktadır.

Interval Ne Anlama Gelir?

Teknik olarak, iki nesne ya da mesafe arasındaki aralık veya fark anlamına gelen interval kelimesi, spor aktivitelerinde de hemen hemen aynı anlam ile kullanılmaktadır. Kişilerin iki dakika boyunca yavaş tempoda koştuktan sonra beş dakika yüksek tempoda koşup, tekrar yavaş tempoda koşmaya devam etmesi, interval antrenmanlar için bir örnektir.

Spor branşlarında da kelime anlamı birebir kullanılmaktadır. Spor branşları haricinde interval kelimesi orijinal hali ile pek kullanılmamaktadır.

Interval Antrenmanların Faydaları Nelerdir?

Kişilerin daha sıkı vücut formuna sahip olmak istemesi ve fazla kilolarından kurtulmak istemesi, farklı egzersizlerin gerçekleştirilmesi ve düzenli beslenme alışkanlığının kazanılması ile mümkündür. Tercih edilecek antrenmanlarda yapılan egzersizler, kişilerin kas yapılarının güçlenmesini ve yağ yakımının meydana gelmesini sağlamaktadır. Interval antrenmanların faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Daha hızlı bir şekilde yağ yakımı sağlar.
  • Spor sırasında metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.
  • Kişilerin dayanıklılığını ve kondisyonunu arttırır.
  • Kas kütlelerinin artmasını sağlar.
  • Kalbin güçlenmesini sağlar.

Diğer Blok Yazıları