İntermitant Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

İntermitant Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Intermitant, ‘aralıklı’ demektir. Intermitant kelimesi genellikle, tıp literatüründe kullanılmaktadır. Bu kelime, aralıklı diyet programları için tercih edilmektedir. Kişilerin sağlıklı ve sürekli olarak kilo vererek, hedefledikleri ideal kiloya ve vücut formuna ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Intermitant kelimesi, kişilerin hangi saat aralıklarında ne yemesi gerektiğini programlayan diyetler için tercih edilmektedir.

Intermitant Ne Anlama Gelir?

Aralıklı ya da ara verilerek yapılan diyet anlamına gelen intermitant, kişilerin daha sağlıklı bir şekilde kilo vermesini sağlamaktadır. Kişilerin diyet programlarında belirli bir saate kadar, diyet listesinde belirtilen gıdaların tüketimini sağlaması ve belirlenen saatler arasında vücuda herhangi bir gıdanın verilmemesi ile gerçekleştirilen intermitant diyetler, gıda tüketiminin olmadığı saatlerde kalorisiz içeceklerin tüketilmesine müsaade etmektedir. Kişilerin bu aralıklı diyet programı ile daha etkili bir şekilde kilo vermesi sağlanmaktadır.

Intermitat Diyetin Faydaları Nelerdir?

Kişilerin vücutlarındaki yağların enerjiye dönüştürülmesini sağlayan bu diyet programları, mutlaka kişilere özel olarak uzmanlar tarafından hazırlanmalıdır. Her bünyenin farklı değerleri ve özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle sabit bir diyet programının herkes tarafından uygulanması söz konusu değildir. Intermitat, aralıklı oruç olarak da sıklıkla duyulan bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Intermitat diyetinin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Kasların güçlenmesini sağlar.
  • Yağ yakımını hızlandırır.
  • İnsülin direncini arttırır.
  • Büyüme hormonunun salgılanmasını arttırır.
  • Aç kalınan süre boyunca metabolizmanın yağ yakması sağlanmaktadır.

Diğer Blok Yazıları