Incline Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Incline Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Incline, dilimize ‘eğim’ olarak çevrilmektedir. Bu kelimenin kullanımı spor dallarında gerçekleşmektedir. Antrenmanlar sırasında kullanım sağlanan ekipmanların, incline ayarlamaları oldukça önemlidir. Eğim açısının oldukça önemli olduğu egzersizler ve ekipmanlar, sporcuların sakatlanmamaları için oldukça dikkat edilerek ayarlanmaktadır. Incline kelimesi, bazı egzersizlerin isimlerinde de geçmektedir. Bu durum, egzersizlerin gerçekleştirilmesi için sporcuların belirli bir eğim açısına uyması gerektiğini bildirilmektedir.

Incline Ne Anlama Gelir?

Uyulması ve uygulanması gereken bir eğim açısının olduğu anlamına gelen incline kelimesi, özellikle makine ya da dumbbell gibi spor ekipmanlarının kullanıldığı egzersiz isimlerinde yer almaktadır. Sıklıkla karşılaşılan bir diğer spor ekipmanı ise, koşu bantlarıdır. Koşu bantlarında yer alan incline ayarı, koşu bandını kullanan sporcunun kaç derecelik bir eğim açısı ile koşmak istediğini ayarlamasını sağlamaktadır. 

Incline Egzersizleri ve Çalıştırdığı Kaslar Nelerdir?

Incline egzersizleri, antrenmanlarda sıklıkla gerçekleştirilen hareketlerden meydana gelmektedir. Belirli kas yapılarının çalışmasını sağlayan bu egzersizler makine ve ekipman kullanımları ile gerçekleştirilmektedir. Incline egzersizleri ve çalıştırdığı kaslar şu şekilde sıralanabilir;

  • Incline dumbbell press egzersizi, üst göğüs kaslarının çalışmasının sağlar. 
  • Incline bench press egzersizi, göğüs kaslarının çalışmasını sağlar.
  • Incline chest press machine egzersizi, göğüs ve arka kol kaslarının çalışmasını sağlar.
  • Smith machine incline press egzersizi; göğüs, üst göğüs, arka kol ve ön omuz bölgesinde yer aklan kas gruplarının çalışmasını sağlar.

Diğer Blok Yazıları