Extension Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Extension Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Extension, ‘açma’ olarak spor terimlerinde yer alan bir kelimedir. Kas yapılarının açılması, uzatılması ve esnetilmesi gibi farklı eylemlerin gerçekleştirilmesi için tercih edilen egzersiz hareketlerinde kullanılmaktadır. Kol, bacak, sırt, omuz ve göğüs kaslarının hareketlerinin daha rahat bir şekilde yapılabilmesini sağlayan ve kas fonksiyonlarının geliştirilmesine imkan sunan extension hareketleri bulunmaktadır. Özellikle fitness antrenmanlarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Extension Ne Anlama Gelir?

Kas yapılarının hacim kazanmasına ve kondisyon seviyelerinin artması anlamına gelen extension kelimesi, sporcuların gerçekleştirdikleri birçok egzersiz isminde de yer almaktadır. Tam olarak ‘açma’ karşılığına gelen bu kelimenin esas kullanımı, spor terimleri içerisinde gerçekleşmektedir.

Sporcuların belirli kas gruplarının yapılarını değiştirmek için tercih ettikleri antrenmanlar, bu kas yapılarının açılmasını ve istenilen forma dönüşmesini sağlamaktadır.

Extension Egzersizleri Nelerdir?

Kol ve bacak bölgesinde yer alan kas yapıları için tercih edilen extension egzersizleri, farklı ekipmanların kullanımı ile gerçekleştirilmektedir. Düzenli olarak gerçekleştirilen extension egzersizleri sayesinde, kişilerin hedefledikleri kas yapılarına ulaşım sağlamaları mümkündür. Aynı zamanda extension egzersizleri, kişilerde var olan duruş bozukluklarının tedavisinde de tercih edilmektedir. Sırt kaslarının çalıştırılması ile mevcut olan duruş bozukluklarının düzeltilmesi ve kişilerin doğru duruşa sahip olmasına imkan sunmaktadır. Extension egzersizleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Leg extension
  • Hyper extension
  • Isometric back extension
  • Lying triceps extension
  • Quadruped hip extension

Diğer Blok Yazıları