En İyi Etkili Göğüs Küçültme Hareketleri! Örnek Program Egzersizler

Performans

12 Ağustos 2022

En İyi Etkili Göğüs Küçültme Hareketleri! Örnek Program Egzersizler
 cover

Büyük göğüslere sahip olan kişilerin, günlük yaşantılarında zorluk çekebildikleri görülmektedir. Özellikle kadınlar için büyük sorunlara neden olabilen büyük göğüsler, sağlık açısından da risk oluşturmaktadır. Kişilerin, duruş bozukluklarından, bel ve boyun rahatsızlıklarına kadar farklı birçok sağlık sorunun meydana gelmesine neden olabilmektedir. Aynı durum erkek bireyler içinde geçerli olabilmektedir. Fazla gelişme gösteren göğüs kasları ya da farklı rahatsızlıklardan dolayı meydana gelen büyük göğüs formları, tercih edilebilecek egzersizler sayesinde küçültülebilir. 

En etkili göğüs küçültme hareketleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Şınav,
  • Jogging,
  • Yüzme, 
  • Ağırlık kaldırma,
  • Merdiven çıkma,
  • Hip shift

Göğüs Küçültme İle Engellenecek Rahatsızlıklar Nelerdir?

Büyük göğüsler, kişileri fiziksel görüntü olarak rahatsız etmesinin yanı sıra, farklı rahatsızlıkların da meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir. Kişilerin günlük olarak gerçekleştirecekleri işlerinde aksamaların meydana gelmesine neden olurken, kişilerin hızlı bir şekilde yorulmalarına da neden olmaktadır.

Göğüs küçültme ile engellenecek rahatsızlıklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Bel ve boyun ağrılarının giderilmesi,
  • Kamburlaşmanın önlenmesi,
  • Terleme ve mantar oluşumlarının engellenmesi
  • Zor hareket etmenin engellenmesi,
  • Duruş bozukluklarının giderilmesi

Göğüs Küçültme Hareketleri İçin Örnek Program Nasıl Olmalıdır?

Kişilerin gerçekleştirecekleri antrenmanlar içerisinde yer alacak olan egzersizler, kişilerin fiziki durum ve sağlıklarına göre uzman kişiler tarafından belirlenmelidir. Bu programların hazırlanmasına etki eden farklı faktörler bulunmaktadır. Kişilerin göğüs küçültme hareketlerini yaparken de belirli bir düzen içerisinde olması gerekmektedir. Aynı zamanda, bu egzersizlerin uzun süreli ve düzenli yapılması ile etkili sonuçların elde edilebileceği de unutulmamalıdır.

Göğüs küçültme hareketleri için örnek program şu şekilde olabilir;

  • Sırt üstü yere uzanarak ellere alınacak birer kiloluk ağırlıkların, göğüs bölgesine doğru indirilip kaldırılması gerçekleştirilebilir. Bu egzersiz 4 set ve 15 tekrar şeklinde olmalıdır.
  • Şınav pozisyonu alınarak, 3 set ve 8-12 tekrar yapılmalıdır.
  • İlk gün için gerçekleştirilecek egzersizlerden sonra bir gün ara verilmelidir. Ardından, 30-40 dakikalık tempolu koşu ya da merdiven çıkma hareketleri yapılabilir. 

Göğüs Küçültme Hareketleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göğüs küçültme hareketleri sırasında dikkat edilmesi gerekenken en önemli nokta, egzersizlerin yapılması sırasında göğüs kasının kullanılmasıdır. Göğüs kasının kullanılmaması, bunun yerine karın ya da kol kaslarının egzersizler sırasında kasılması, gelişim sürecinin uzamasına neden olacaktır. Tercih edilecek olan egzersizler, ev ortamında da gerçekleştirilebilir. Ancak, yine de bu egzersizler için gerekli teknik bilgilerin öğrenilmesinde fayda olacaktır. Kişilerin belirli dinlenme aralıkları ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirecekleri egzersizler ile istenilen sonuçlara ulaşması gerçekleşecektir.

Göğüs Küçültme Hareketleri İle Birlikte Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kişilerin göğüs küçültmeleri için tercih edecekleri egzersizler ile birlikte bazı yaşam tercihlerinde de değişiklik yapmaları gerekmektedir. Göğüs küçültme hareketleri ile birlikte yapılması gerekenlerin başında beslenme düzeni değişikliği gelmektedir. Kişilerin sağlıklı ve düzenli bir beslenme alışkanlığı edinmesi, egzersizlerin daha etkili olmasına destek olacaktır. Özellikle yüksek yağ içeriğine sahip olan besinlerin tüketilmemesi gerekmektedir. Alkol ve sigara kullanımının bırakılması ve hatta sigara dumanından da uzak durulması, kişilerin bu aşamada alabilecekleri en önemli tedbirler arasında yer almaktadır.

Diğer Blok Yazıları