EMS Antrenmanı Nedir? Nasıl Yapılır?

Sözlük

5 Aralık 2022

EMS Antrenmanı Nedir? Nasıl Yapılır? 
 cover

EMS antrenmanı, diğer adıyla Elektriksel Kas Uyarımı, kasların daha hızlı etkileşime geçmesini sağlayan, kasın önceki durumuna göre daha hızlı ve kuvvetli geri dönüş yapmasını sağlayan bir antrenman çeşididir. Kişiler, kaslarındaki değişimin daha hızlı olması amacı ile bu antrenman çeşidini tercih ederler. İngilizce karşılığı Electro Muscle Stimulation’dur. 

EMS antrenmanı, fiziksel antrenmana kıyasla daha hızlı sonuç verir. Saatlerce yapılan fiziksel antrenman sonucunu, EMS antrenmanı ile 15-20 dakika gibi kısa bir sürede görmek mümkündür. Zayıflamak, kas gelişimi ve çeşitli tedavilerde kullanılır. 

EMS Antrenmanı Nasıl Yapılır? 

EMS antrenmanı, kendisine ait bir antrenman kıyafetine sahiptir. Antrenman öncesinde bu kıyafet giyilmeli, kişisel antrenör eşliğinde antrenman uygulanmalıdır. Bu antrenman sırasında giyilen giysi düşük frekanslı, yoğun elektriksel titreşimler göndererek erişilmesi zor olan kasları bile harekete geçirir. 

Bu elektriksel titreşimler kişiye zarar verecek titreşimler değildir. Aksine az çalışan kasları daha fazla çalıştırarak daha güçlü bir hale gelmesini sağlar. Bu işlemler kesinlikle uzmanlar eşliğinde yapılmalıdır. İşlem süresi yaklaşık olarak 20 ila 25 dakika arasında sürmektedir. EMS antrenmanı uygulanma sıklığı kişiden kişiye değişim göstermektedir.

EMS Antrenmanı Faydaları Nelerdir?

EMS antrenmanının faydaları oldukça fazladır. Bu antrenman tamamen zararsız olan düşük frekanslı akımlar ile gerçekleştirilmektedir. Sağlık sorunları olmayan kişiler güvenle tercih edebilir.

EMS antrenmanı faydaları şu şekildedir:

  • Kısa Zamanda Hızlı Sonuç 

EMS antrenmanı ile saatlerce sürebilecek antrenman sonuçlarına dakikalar içerisinde ulaşmak mümkün hale geldi. Bu kadar kısa süre içerisinde ciddi sonuçlar vermektedir. 

  • Kas Hacminde ve Gücünde Etkili Artış 

EMS antrenmanı ile antrenmanla ulaşılması çok zor olan kasları bile elektrik sinyalleri aracılığı ile harekete geçirir. Bu durum, vücuttaki bütün kasların etkili bir şekilde çalışmasını ve güçlenmesini sağlar. 

  • Tedavi İşlevi 

EMS antrenmanı çeşitli sırt ve bel ağrılarının iyileşmesinde rol oynar. Kişilerin bu antrenman programını uygulamadan önce doktorlarına danışması gerekir. 

Bel ve sırt ağrıları dışında, EMS antrenmanı elektriksel olarak bütün kasları çalıştırdığı için kaslar sıkılaşır, selülit oluşumunu engeller ve var olan selülit görünümünü azaltır. Düzenli seanslar ile selülit görünümlerini tamamen yok etmek mümkündür. 

  • Fiziksel Antrenman Performansında Değişiklikler

EMS antrenmanı bütün kasları etkili bir şekilde çalıştırdığı için, fiziksel antrenmanlarda artan performans ile karşılaşılır. 

  • Metabolizma Hızında Artış 

EMS antrenmanı boyunca kaslar daha fazla enerji harcadığı için kişinin metabolizma hızında artış görülür. 

  • Kilo Kontrolü 

EMS antrenmanları kişinin metabolizmasını hızlandırır, kaslarını çalıştırır. Ayrıca yağ depolarının boşalmasını sağlar. 20-25 dakika gibi kısa bir sürede 800 ila 1000 kalori arasında kalori yakımı gerçekleştirilir. Kişinin uygulayacağı doğru beslenme programları ve EMS antrenmanları ile kilo vermesi ya da kilosunu koruması mümkündür.

  • Duruş Bozuklukları Tedavisi 

Kişiler, EMS antrenmanı sayesinde daha güçlü kaslara sahip olurlar. Bu sonuçlar sayesinde kamburluk gibi duruş bozukluklarının tedavisi gerçekleştirilir. 

  • Güvenli Antrenman 

Fiziksel antrenmanlarda olan sakatlanma ihtimali EMS antrenmanlarında bulunmamaktadır. Bu sayede sakatlanma riski olmadan tam ve etkili bir çalışma, dakikalar içerisinde yapılmış tamamlanmış olur.

EMS Antrenmanları Zararları 

EMS antrenmanlarının zararları yoktur. Kişiler, işlemini düşük frekanslı akım ile gerçekleştirir ve bu akımların vücuda hiçbir zararı yoktur. EMS antrenmanlarında gönderilen bu düşük frekanslı akımlar, organ ve kalbe ulaşamaz. Kalp pili takan, kalp rahatsızlıkları, epilepsi hastaları, hamileler ve kanser hastaları doktorlarına danışmadan bu antrenmanı tercih etmesi önerilmemektedir. Kişiler, bu antrenmanı yapmadan önce sağlık kontrolünden geçirilir.

Diğer Blok Yazıları