Çikolata Kilo Aldırır mı? Her Gün Yemek Kilo Yapar mı?

Besinler

19 Ocak 2023

Çikolata Kilo Aldırır mı? Her Gün Yemek Kilo Yapar mı?
 cover

Çikolata, çocuklar başta olmak üzere birçok insanın severek tükettiği bir besindir. Sevilerek tüketilmesindeki en önemli etken birden fazla çeşidinin bulunması ve her damak zevkine uymasıdır. Antep fıstıklı çikolata, fındıklı çikolata, bitter çikolata, beyaz çikolata, sütlü çikolata ve meyveli çikolata gibi birçok çeşidi vardır. 100 gram çikolata yaklaşık 545 kaloridir. 1 paket çikolata yaklaşık 18 gramdır ve 18 gram çikolata yaklaşık 110 kaloridir. 

Çikolata Kilo Aldırır mı?

Kontrolsüz tüketildiği takdirde çikolata kilo almaya neden olur. Çikolatanın içeriğinde yüksek oranda yağ, şeker ve karbonhidrat bulunur. Ambalajlı çikolataların çoğunda doymuş yağ, tatlandırıcı ve koruyucu bulunur. Birçok katkı maddesi içeren çikolata, sık sık tüketildiği takdirde kısa sürede kilo almaya neden olan besinlerin başında gelir. Bitter çikolata yüksek kakao ve düşük şeker oranına sahip olduğu için diyetlerde sütlü ve beyaz çikolata yerine bitter çikolata tüketilmesi önerilir.

Her Gün Çikolata Yemek Kilo Yapar mı?

Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir. Sivilce ve akne oluşumuna neden olur. 

Çikolata Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Çikolata tüketmenin faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Serotonin hormonu üzerinde oldukça etkilidir ve kişiye mutluluk verir.
  • %80 kakao oranına sahip bitter çikolata kontrollü tüketildiği takdirde kolesterolü düşürür ve insülin direnci üzerinde etki sağlar. 
  • Antioksidan ve anti inflamatuar özelliği bulunur.
  • Şeker ve yağ oranı düşük bitter çikolata magnezyum, çinko, demir, bakır, fosfor ve potasyum açısından zengindir. Bu özelliği dolayısıyla kontrollü tüketildiği sürece mineral ihtiyacını karşılar.

Diğer Blok Yazıları