Çiğ Kahvenin Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Sözlük

5 Aralık 2022

Çiğ Kahvenin Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?
 cover

Çiğ kahvenin faydaları özellikle sağlık alanındadır. Çiğ kahve kavrulmamış kahve çekirdekleridir. Sağlık açısından çok önemli faydaları vardır. Çiğ kahve istenirse toz olarak da tüketilebilir. 

Çiğ kahvenin faydaları şu şekildedir: 

  • Çiğ kahve kalbe iyi gelir. 

Çiğ kahvenin içerisinde yer alan besin değerleri kalp sağlığının korunmasında rol oynar. Kalp krizi ihtimalini düşürür ve çeşitli kalp rahatsızlıklarını önler. 

  • Çiğ kahve diyabet riskini azaltır. 

Çiğ kahve, içerdiği besin değerleri sayesinde insülin direncini korur, diyabet riskini azaltır. 

  • Çiğ kahve cildi korur. 

Çiğ kahvenin cilt üzerinde önemli etkileri vardır. Cildi cilt kanserinden korur. Ayrıca çiğ kahve tüketmek cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. 

  • Çiğ kahve ileri yaşlarda Parkinson hastalığının görülme riskini azaltır. 

Parkinson, sinir sisteminden kaynaklanan bir hastalıktır. Çiğ kahve tüketmek kişinin, ilerleyen yaşlarda Parkinson hastalığı ile karşılaşma riskini en aza indirir. 

  • Çiğ kahve bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Çiğ kahve, yüksek besin değerlerine sahip bir kahve çeşididir. Kişinin bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. 

  • Çiğ kahve metabolizmayı hızlandırır.

Çiğ kahve metabolizmayı hızlandırır. Hızlı bir metabolizma yağ yakımı arttırır, yakılan kalori miktarı artar. Bu sebeple zayıflamak isteyen kişiler çiğ kahve tüketimini tercih ederler. Fakat kilo vermek isteyen kişi, beslenme düzenine de dikkat etmelidir. 

  • Çiğ kahvenin kafein oranı düşüktür. 

Normal kahvenin kafein oranı oldukça yüksektir fakat çiğ kahve kavrulmadığı için düşük kfein değerlerine sahiptir. 

Çiğ Kahve Ne İşe Yarar?

Çiğ kahve, kişinin sağlığına oldukça pozitif etkilere sahip olan bir besindir. Yüksek besin değerlerine sahip olması birçok yararı beraberinde getirir. Çiğ kahvenin toz ya da ham hali ile tüketilmesinin bir önemi yoktur. Kişi, çiğ kahveyi istediği gibi tüketebilir. 

Çiğ kahve kişiyi, kalp, diyabet, Parkinson gibi hastalıklardan korur ve cildini güzelleştirir. Bu sebepler nedeniyle çiğ kahve, herkesin beslenme listesinde yer alması gereken bir kahve çeşididir. Çiğ kahve tansiyonu düzenler, kolesterol rahatsızlıklarından korur ve kişiye enerji verir. 

Çiğ Kahve Tüketirken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Çiğ kahve tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalara dikkat eden kişi için çiğ kahve tamamen sağlıklı bir üründür. 

Çiğ kahve tüketirken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir: 

  • Yeteri su tüketimine dikkat edilmelidir. 

Kahve suyu tutan bir maddedir bu sebeple çiğ kahve tüketimi de vücuttaki suyu tutacaktır. Uzmanlar kahve tüketimi sonrasında, tüketilen kahve miktarı kadar su içilmesini öneriyor. 

  • Çiğ kahvenin tek başına tüketilmesi kilo verdirmez. 

Çiğ kahve tüketimi kilo vermeye yardımcıdır fakat burada kişinin beslenme şekli de çok önemlidir. Bir kişi zayıflamak istiyorsa beslenme düzeninde kalori açığı oluşturmalı ve egzersiz yapmalıdır. Bunları yapan bir kişinin çiğ kahve tüketmesi, kilo verme sürecine yardımcı olur çünkü çiğ kahvenin metabolizmayı hızlandırma özelliği vardır. 

  • Çeşitli kalp rahatsızlıklarına sahip kişiler uzmanlara başvurmadan, çiğ kahve tüketmemelidir. 

Kahve içmek, kalp rahatsızlığı yaşayan kişilere önerilmez. Çiğ kahve, kavrulmuş kahvelerden farklı olsa da tüketilmeden önce uzmanlara başvurulmalıdır. 

  • Çiğ kahvenin tüketim miktarına dikkat edilmelidir. 

Çiğ kahve her ne kadar faydalı bir besin olsa da fazla çiğ kahve tüketimi çeşitli sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. Çiğ kahve kalp sağlığını destekler fakat günde 2 fincan kahve tüketimi kalp çarpıntısı, tansiyon ve kansızlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. 

Çiğ Kahve Nasıl Tüketilir?

Çiğ kahve tüketimi kişinin tercihine göre değişir. Ham hali ile tüketilebileceği gibi toz hali ile de tüketilebilir. Toz haline getirilmiş bir tatlı kaşığı çiğ kahve, bir fincan su ile cezveye konur. Daha sonra Türk kahvesinin pişirilme şekli gibi pişirilmelidir. İstenilir ise çiğ kahvenin içerisine bal konulabilir. 

Diğer Blok Yazıları