Bushcraft Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Bushcraft Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Bushcraft tabiri, genel olarak vahşi doğa becerileri için kullanılmaktadır. Dilimize çevrilebilen tam bir karşılığı bulunmamaktadır. Kişilerin, yerleşim yerlerinden uzakta hayatta kalabilmelerini sağlayan tüm yetenekleri bushcraft olarak anılmaktadır. Kişilerin, doğal ortamlarda hayatta kalabilmek için bir şeyler üretebilmesi ve bu ürettikleri ile yaşayabilmesi aslında tam olarak bu terimi açıklayabilmektedir.

Bushcraft Ne Anlama Gelir?

Kişilerin tek başlarına yaşamlarını sürdürebilmesi için farklı yeteneklere sahip olması anlamına gelen bushcraft, özellikle ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Güney Afrika ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Kişilerin her türlü zorluk karşısında hayatta kalmaları, avlanabilmeleri ve barınabilmeleri bu kelime ile anlatılmaktadır. Bunların yanı sıra, kişilerin yaşayabilmeleri için ihtiyaç duyduğu her şeyin, doğal ortamda ve ilkel koşullarda yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bushcraft Hangi Yetenekleri İçermektedir?

Kişilerin potansiyellerine göre farklı yeteneklere sahip olması, yaşam belirtisi olmayan alanlarda hayatta kalabilmesini sağlamaktadır. Tabi ki böyle durumlar için kişinin yeterli kondisyona da sahip olması oldukça önemlidir. Bushcraftın içerdiği yetenekler başlıca şunlardır;

  • Çakmak ya da benzeri bir ekipman olmadan ateş yakabilmek,
  • Barınacak yerin bulunmadığı açık arazilerde, ağaçlar aracılığı ile yatacak ve barınacak yer yapılabilmesi,
  • Su temin edilebilmesi,
  • Beslenmek için iz sürülebilmesi ve tuzak kurulabilmesi,
  • Yönün tespit edilebilmesi,
  • Hava koşullarının okunabilmesi,
  • Gerektiğinde balık ya da farklı bir besin kaynağının avlanabilmesi.

Diğer Blok Yazıları