Bulging Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

 Bulging Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Bulging, omur kemiklerinin arasında bulunan disk yapılarında meydana gelen bir zedelenmedir. Bu zedelenme; sırt, bel ve boyun bölgelerinde meydana gelebilmektedir. Bahsi geçen disk yapıları, kemikler arasında koruyucu bölge oluşturmaktadır. Bu disk yapıları, kemik ve eklemlerin hareket etmesini sağlarken aynı zamanda, bu yapıların korunmasını da sağlamaktadır. Disklerin zedelenmesi, bu bölgelerde fıtık rahatsızlığının meydana gelmesine sebebiyet vermektedir.

Bulging Ne Anlama Gelir?

Fıtık anlamına gelen bulging, kişilerin rahatsızlık semptomlarının netleşebilmesi için MR çekilmesi sonucunda tespit edilebilir. Tam olarak fıtık başlangıcı olarak doktorlar tarafından kullanımı tercih edilmektedir. Bu durum, disk yapılarının bulunması gereken noktadan dışarı kaymaları ile meydana gelmektedir. Sinirlere baskı yapabilen diskler, kol ya da bacak bölgelerinde uyuşmalara neden olabilmektedir.

Bulging Nasıl Önlenir?

Kişilerin sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olması her konuda büyük öneme sahiptir. Bulgingin önlenmesi için;

  • Kişilerin düzenli olarak egzersiz yapması gerekmektedir. 
  • Bunun yanı sıra, çalışma ve oturma sırasında vücut şeklinin deformasyona uğratılmaması gerekmektedir. 
  • Kişilerin sağlıklı ve düzenli beslenmesi, sigara kullanmaması disklerin yapılarının uzun süre korunmasını sağlayan etmenler arasında yer almaktadır.

Bulgingin meydana gelmesi durumunda, ilaç tedavisi ve fizik tedavi tercih edilecek ilk yöntemler arasında yer almaktadır. Buradaki en etkili yöntem ise fizik tedavidir. Düzenli fizik tedavi ile bu sorun giderilebilir. Sinir ve omurilik sorunlarının meydana gelmesi durumlarında ise ameliyat tercih edilebilir.

Diğer Blok Yazıları