Bodybuilding Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Bodybuilding Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Body building, vücut geliştirme olarak dilimize geçmiştir. Body building sporu, çeşitli ağırlık egzersizlerin, düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ile vücuttaki kas yapılarının kütlelerinin arttırılması ile gerçekleştirilmektedir. Kişilerin spor salonlarında gerçekleştirebilecekleri gibi ev ortamında da rahatlıkla yapabilecekleri egzersizleri içermektedir. Doğru ekipman tercihi ve programlı antrenmanlar aracılığı ile bu sporun gerçekleştirilmesi mümkündür.

Bodybuilding Ne Anlama Gelir?

Vücut geliştirme anlamına gelen body building, ilk olarak Hindistan’ da ortaya çıkmıştır. Oldukça uzun yıllardan günümüze kadar gelebilen bu spor, ülkemizde de profesyonel olarak yapılmaktadır. Düzenli ve disiplinli bir çalışma prensibi gerektiren vücut geliştirme sporu aynı zamanda, sporcuların dengeli ve düzenli bir beslenme programına da sahip olmasını gerektirmektedir. Vücut geliştirmede dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi de bol miktarda su tüketiminin gerçekleştirilmesine özen gösterilmesidir.

Bodybulilding Faydaları Nelerdir?

Vücuttaki kas yapılarının gelişmesi ve güçlenmesi adına yapılan egzersizler, kişilerin her açıdan daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Body building sporunun dozunda bir gelişmeye erişilmesinin hedeflenmesi de kişiler için oldukça faydalıdır. Body building faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kemik yapılarının güçlenmesini sağlar,
  • Kemik erimesi rahatsızlığı riskini azaltır,
  • Birçok kas grubunun aynı anda çalışmasını sağlar,
  • Dengeli bir şekilde yapılan ağırlık çalışmaları, kalbin ve ciğerlerin güçlenmesini sağlar,
  • Kişilerin stres düzeylerinin düşmesini sağlar,
  • Kişilerin istedikleri ve hedefledikleri vücut formuna kavuşmasını sağlar.

Diğer Blok Yazıları