Bitter Çikolata Kilo aldırır mı? Her gün Yemek Kilo Yapar mı?

Besinler

4 Ocak 2023

Bitter Çikolata Kilo aldırır mı? Her gün Yemek Kilo Yapar mı?
 cover

Bitter çikolata, sütlü çikolatalara kıyasla daha yüksek kakao oranına sahip olduğundan daha besleyici ve daha az kalorilidir. Sütlü çikolatalarda şeker oranı yüksek, kakao oranı düşüktür. Bitter çikolatalarda kakao oranı yüksek, şeker oranı düşüktür. Bu nedenle çikolata yemeği sevenler için bitter çikolata, diyetlerde de tercih edilebilir. Diyetlerde tercih edilen bitter çikolatanın en az %80 kakao oranına sahip olması gerekir. Bitter çikolatanın şeker oranı ne kadar düşük olursa diyete o kadar uygun olur. 100 gram bitter çikolata 546 kaloridir. 100 gram bitter çikolatada 7 gram lif, 31.28 gram yağ, 4.88 gram protein ve 61.17 gram karbonhidrat bulunur.

Bitter Çikolata Kilo Aldırır mı?

Kontrolsüz tüketildiği takdirde bitter çikolata kilo aldırabilir. Karbonhidrat oranı yüksek olan bitter çikolatanın fazla miktarda tüketilmemesi gerekir.

Bitter Çikolata Her Gün Yemek Kilo Yapar mı?

Her gün bitter çikolata tüketmek kilo yapar. Burada dikkat edilmesi nokta bitter çikolatanın her gün değil haftada birkaç gün sınırlı sayıda tüketilmesidir. 2 ya da 2.5 parça bitter çikolata, yaklaşık 25 gramdır. Haftada birkaç gün 25 gramla sınırlı olmak üzere bitter çikolata tüketmek kilo aldırmaz. Diyetlerinizde ara öğün olarak haftada birkaç gün şekersiz kahve ile 2 parça bitter çikolata tüketebilirsiniz.

Bitter Çikolata Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Bitter çikolata tüketmenin faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Serotonin hormonu üzerinde etkilidir ve kişinin kendini daha mutlu hissetmesini sağlar.
  • Antioksidan özelliği bulunur. Vücudu bakterilere ve mikroplara karşı korur.
  • Mineral açısından zengindir. Bakır, demir, magnezyum, potasyum, selenyum, fosfor ve çinko içerir.
  • Beynin işlevini sorunsuz şekilde yerine getirmesine yardımcı olur.
  • Kontrollü tüketildiği takdirde insülini dengeler.

Diğer Blok Yazıları