Antrikot, Fransızca’ dan dilimize girmiş bir kelime olup, büyük baş hayvanların pirzola dediğimiz kısmıdır. Daha detaylı tarif etmek gerekirse, hayvanın göğüs omurlarından boynuna kadar uzanan yeridir. Antrikotun lezzetli olmasının sebebi içerisindeki yağ dokusudur. İçerdiği protein insan vücudunun günlük ihtiyacını karşılayarak, kas ve kemik sağlığını korur.
Antrikotun Besin Değerleri Nedir?
Antrikotun besin değeri, 100 gram için aşağıdaki gibidir:
- Karbonhidrat: 0
- Protein: 19.6 g
- Yağ: 8.9 g (doymuş yağ 3.4 g)
- Lif: 0
- Şeker: 0
- Kolesterol: 80 mg
- Kalsiyum: 9 mg
- Potasyum: 386 mg
- Sodyum: 70 mg
- Demir: 2.34 mg
- Fosfor: 193 mg
- Magnezyum: 22 mg
- Çinko: 8.68 mg
- Selenyum: 27.5 mcg
- D vitamini: 7 IU
- A vitamini: 25 IU
- B6 vitamini: 0.5 mg
- E vitamin: 0.1 mg
- B12 vitamini: 3.03 mcg
- K vitamini: 1.6 mcg
Antrikot şeker ve karbonhidrat içeriğine sahip olmamasına rağmen protein ve faydalı yağlar bakımından oldukça zengindir.
Antrikot Diyette Yenir Mi?
Antrikotun diyette tüketimi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Vücudumuzun protein ihtiyacını karşılamaya yararken, içerisindeki faydalı yağlar kilo verimini sağlar. Kilo verimi sırasında kas sağlığını koruduğu için diyet listelerine eklenmesi önerilmektedir.
Diyet yaparken yağsız tavada, fırında ya da ızgarada pişirilip, ana yemek olarak ya da salatalara ekleyerek tüketilebilir. Karbonhidrat ve şeker içermediği için düşük karbonhidrat içeren beslenme programlarına uygundur.
100 Gram Antrikot Kaç Kalori?
100 gram antrikotun kalori değeri 165 kcal kadardır. Antrikot içerdiği kalori miktarı ile vücudumuza gerekli enerjiyi vererek, zinde kalmamızı sağlar.