Ankle Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Ankle Ne Demek? Ne Anlama Gelir? cover

Ankle, Latince bilek demektir. Tıp dilinde ayak bileği olarak kullanılan ankle, insan anatomisinde yer alan ayak bileklerini ifade etmektedir. Ayak bilekleri, insan vücudunun tüm ağırlığını taşıyan en önemli uzuvlardır. Ayak bilekleri, farklı kas ve dokuların birleşmesinden meydana gelmektedir.

Tüm vücut yükünü taşıyan ayak bileklerinin sakatlanması ve hasar görmesi, sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bunun en önemli nedenleri ise, kişilerin hareketsiz olması ve fazla kilolardır.

Ankle Ne Anlama Gelir?

Ayak bileği anlamına gelen ankle, kişilerde en çok hasar gören uzuvlar arasında yer almaktadır. Ayak bileklerinin güçlendirilmesi, tüm vücut sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bölgede yer alan kaslar, tendon ve lif yapıları oldukça kolay bir şekilde zarar görebilmektedir.

Kişilerin ayak bileği sağlıklarını korumaları için gerçekleştirecekleri egzersizlerin yanı sıra, doğru ayakkabı tercihlerinde de bulunmaları oldukça önemlidir. Doğru yapılan ayakkabı tercihleri, kişilerin yere düzgün bir pozisyonda basabilmesini, kas ve kemik yapılarının korunmasını sağlayacaktır.

Ankle Gelişimi İçin Yapılacak Egzersizler Nelerdir?

Ankle bölgesinin gelişmesi için tercih edilecek farklı egzersiz hareketleri bulunmaktadır. Ankle gelişimi için yapılacak egzersizler şu şekilde sıralanabilir;

  • Ayakta baldır germe egzersizi,
  • Ayakta soleus germe egzersizi,
  • Ayakta aşil tendonu germe egzersizi,
  • Oturarak aşil tendonu germe egzersizi,
  • Lastik bant ile fleksiyon ve inversiyon egzersizleri,
  • İp atlama egzersizi

Diğer Blok Yazıları