Abnormal Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Abnormal Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Abnormal, normal olmayan anlamına gelmektedir. Tıp dilinde normal olmayan ya da olması gerektiği gibi olmayan durumlar için kullanılmaktadır. Kişilerin genetik ya da farklı nedenlerden dolayı, normal yapının dışında bir yapıya sahip olması şeklinde de yorumlanabilir. Kişilerdeki kas yapılarının normal formlarından farklı olması da abnormal kelimesi ile ifade edilebilir.

Abnormal Ne Anlama Gelir?

Abnormalin anlamı tam olarak; düzensiz, olağan dışı olarak ifade edilebilir. Bazı kişilerin farklı kas yapılarının olması bu terim ile betimlenebilir. Abnormal terimine uygun olan bazı durumlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Genetik rahatsızlıklar, 
  • Geçirilen ameliyatlar,
  • Düzensiz ve yanlış beslenme,
  • Aşırı antrenman sonucu fazla gelişen kas yapıları.

Abnormal Kaslar Nasıl Yapılır?

Özellikle vücut geliştirmecilerin kas yapıları olması gereken formdan çok uzaktır. Kişilerin bu kas yapılarına sahip olması tamamen kendi istekleri ile gerçekleşmektedir. Yoğun bir şekilde farklı egzersizlerin yapılması, kas yapılarının gereğinden daha büyük hacimlere sahip olmasını sağlar.

Bu terim için verilebilecek bir başka örnek ise; tek bir kas grubunun diğer kaslara göre daha fazla çalıştırılması ile elde edilen görüntüdür. Sadece kol kaslarının ya da bacak kaslarının düzenli olarak çalıştırılması, bu bölgede yer alan kas yapılarını, diğer bölgelerde yer alan kas yapılarına göre daha belirgin olmasını sağlar. Bu durumda, bu kas yapılarının abnormal bir forma sahip olmasına neden olur.

Diğer Blok Yazıları