1 Saat Yüzmek Kaç Kalori Yakar? Yüzerek Zayıflamak Mümkün mü?

Performans

23 Aralık 2022

1 Saat Yüzmek Kaç Kalori Yakar? Yüzerek Zayıflamak Mümkün mü? 
 cover

1 Saat yüzmek sonucunda yakılan kalori miktarı, kişinin cinsiyetine, yaşına ve kilosuna göre değişse de ortalama 400 ila 700 kalori arasındadır. Kişinin kilosu arttıkça daha fazla efor sarfetmesi gerekir. Bu sebeple harcanacak olan kalori miktarı da artar. 

Yüzmek, en çok kalori harcanan egzersizlerden biridir. Bu sebeple yüzerek zayıflamak mümkündür. Bütün kasları çalıştırır, zindeliği arttırır. Bu sebeple sağlık yaşam için tercih edilebilecek en iyi egzersizlerdendir. 

Yüzerek Zayıflamak Mümkün mü?

Yüzerek zayıflamak mümkün. Çünkü yüzmek vücudun her yerini çalıştıran, fazla efor gerektiren, en çok kalori yakan spor egzersizlerinden biridir. Doğru bir beslenme programı ve haftada birkaç gün yüzerek kilo verilebilir. Burada kalori açığı oluşturmak çok önemli olduğu için beslenme programı sağlıklı besinleri içermelidir. 

Uzun vadede sağlıklı bir yaşam için yüzmek doğru bir tercih olacaktır. Yüzerek zayıflamak için önemli olan noktalardan biri de yüzme hızıdır. Yüzme hızı ne kadar arttıkça kişinin yakacağı kalori o kadar artar. Bu yüzden yavaş ve sakin yüzmek yerine kişinin sınırlarını zorladığı bir yüzme şekli, kalori yakımına en fazla faydayı verecektir.

Yüzerek Kilo Vermenin Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzerek kilo vermenin püf noktaları vardır. Yüzerek zayıflamak mümkün ve bu şekilde zayıflamak isteyen kişi bu püf noktalarına dikkat etmelidir. 

Yüzerek kilo vermenin püf noktaları şunlardır: 

  • Gerçekten Efor Harcayın 

Yüzmek sadece suyun üzerinde durarak, yavaş bir şekilde ilerlemek değildir. Yüzerek zayıflamak isteyen kişi normal yüzme hızının üzerine çıkarak bu eylemi gerçekleştirmelidir. Yüzerken kalp atışı hızlanmalı ve kişi gerçekten efor sarfettiğini hissetmelidir. 

  • Düzenli Antrenman 

Yüzerek zayıflamak isteyen kişi düzenli bir antrenman programı hazırlamalı ve aksatmamalıdır. Kilo verme sürecinde egzersiz yapmanın faydası çok büyük. Bu sebeple en fazla kalori yakan egzersizlerden biri olan yüzmek, düzenli antrenman planına dahil edilmeli. 

  • Kalori Açığı 

Yüzmek gerçekten fazla kalori yakıyor fakat kaybedilen kaloriler, antrenman dışında yerine koyulmamalı, kalori açığı oluşturulmalı. Beslenme planında sağlıklı besinlerden vazgeçilmemelidir.

  • Sınırları Zorlamak 

Her antrenmanda kendi üzerinize katarak ilerlenilmeli, kişi kendi sınırlarını zorlamalı. Bu sayede yakılan kalori miktarı günden güne artacak, kaslar güçlenecektir. 

Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Yüzmenin faydaları şu şekildedir:

  • Yüzmek kalp sağlığını destekler. 

Yüzmek kişinin kalp ritmini düzenliyor, kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltıyor. Kalp sağlığı için doktorlar tarafından sıklıkla tavsiye edilen bu sporu, kalp hastalıklarına sahip kişiler yapmadan önce doktorlarına başvurmalıdırlar.

  • Kas gruplarını güçlendirir. 

Yüzmek bütün kasları yoğun bir şekilde çalıştıran bir spordur. Düzenli yüzme sonunda kas grupları güçlenir.

  • Bütün vücudu çalıştırır. 

Yüzmek bütün vücudu hareket ettiren, bütün kas gruplarını çalıştıran bir spordur. 

  • Kişinin enerji seviyesini arttırır. 

Yüzmek kişinin enerji seviyesini olumlu yönde etkiler, stres seviyesini düşürür. Sabahları yüzmek, kişinin güne daha enerjik ve pozitif başlamasını sağlar. 

  • Stres seviyesini düşürür. 

Yüzmenin rahatlatıcı etkisi, kişinin stres seviyesinin azalmasını sağlar.  Stresle başa çıkma, stresi yönetme gibi becerileri arttırır. 

  • Vücut görünümünü güzelleştirir.

Yüzmek, kişinin bütün vücudunu ve bütün kaslarını çalıştırdığı için, düzenli yüzme sonucunda vücut görünümünde güzelleşme meydana gelecektir. Yüzme, vücudun duruşu başta olmak üzere görünümde bir yenilenme yaratır. 

  • Kilo vermede olumlu etkilere sahiptir. 

Yüzerek zayıflamak birçok insanın tercih ettiği bir yöntemdir. Fazla efor gerektiren ve bu sayede fazla kalori yakımına sebep olan bu spor, kişinin zayıflamasına yardımcı olur.

Diğer Blog Yazıları