Zayıflatan Yiyecekler, Kahveler, Çaylar ve İçecekler Nelerdir?

Sağlık

25 Ağustos 2022

Zayıflatan Yiyecekler, Kahveler, Çaylar ve İçecekler Nelerdir?
 cover

Zayıflatacak olan yiyecekler hızlı ve etkili bir şekilde sonuç verilmesini sağlar. Tok tutan bu besinler diyet yapan kişilerin sıklıkla tercih ettiği yiyecekler arasında yer alır. Bu nedenle beslenme düzeninin içine mutlaka eklenmesi gerekir. Kilo verdiren yiyeceklerden daha iyi sonuç almak için sporla desteklenmesi gerekir. Bu sayede şikayetçi olunan fazla yağların yakılması çok daha kolay bir hale gelir. Bu süreçte katkı maddeli hazır gıdaları tüketmemek gerekir. Doğal bir şekilde bulunabilen zayıflatan yiyecekler kısa sürede etkisini gösterir.

Zayıflatan Kahveler Hangileridir?

Zayıflatacak olan kahveler diyet sürecinde sıklıkla tüketilir. Kahve tüketerek zayıflamaya yönelik diyet programları bile mevcuttur. Kahve metabolizmayı hızlandırdığı için bünyede zayıflamayı hızlandırır. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişilerin programlarında sıklıkla kahve tüketimine yer vermeleri gerekir. Kahve diyeti olarak bilinen bu yöntem Türk kahvesi etrafında şekillenir. Kahve diyeti yapmak isteyenler şu adımları uygulamalıdır:

  • Kahve diyeti yaparken, kahvenin yanında lokum ve çikolata gibi tatlandırıcılı hazır gıdalar tüketmemek gerekir.
  • Kahvaltı diyeti kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin yanı sıra ara öğünlerden de oluşur. 
  • Kronik hastalığı olanlar ya da düzenli ilaç kullananlar bu diyeti yapmadan doktora danışmalıdır.
  • Düşük kalori alındığı için gebe kadınlar ve emziren anneler için uygun bir diyet değildir.
  • Bu diyet kapsamında her sabah içilen Türk kahvesi sade bir şekilde tüketilmelidir.

Zayıflatan Çaylar Hangileridir?

Zayıflatacak olan çaylar daha çok bitkisel yararları ile bilinen çay çeşitlerinden oluşur. Her derde deva olan bitki çayları kilo verme sürecine de destek olarak tüketilebilir. Yağ yakma ve ödem atma süreçlerine büyük destek sağlayan bu çaylar günlük olarak tüketildiklerinde büyük etki gösterir. Beslenme düzeni oluşturulduktan sonra bu çayların tüketilmesi kilo verme sürecinde çok büyük etki gösterir. Zayıflatan yiyecekler ile birlikte tüketmeye uygun olan bu çaylardan bazıları şu şekildedir:

  • Termojenik etki yaratan tarçın çayı metabolizmanın harcadığı enerjiyi arttırarak kilo verme sürecini hızlandırır.
  • Maydanoz çayın ödem attırıcı etkisi ile birlikte fazlalıkların gitmesine katkı sağlar.
  • Midedeki çeşitli hastalıkları kolay yoldan iyileştiren zencefil çayı düzenli olarak tüketildiği taktirde zayıflatma etkileri gösterir.
  • Yağ hücrelerini küçülttüğü bilinen pu-erh çayının her sabah içilmesi önerilir.
  • Son zamanlarda büyük bir popülarite kazanan beyaz çayın günde iki fincan içilmesi zayıflatma etkilerini göstermesi için yeterlidir.

Zayıflatan İçecekler Hangileridir?

Zayıflatacak olan içecekler bulunan elma sirkesi hiç beklenmedik özelliklere sahiptir. Büyük bir yağ yakımı özelliği bulunduran elma sirkesi kilo vermek isteyen kişiler tarafından gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Kan şekerini düzenleyen bu sirke salatlara eklenerek de tüketilebilir. İçecek olarak tüketilmek istendiği zaman mutlaka su ile karıştırılması gerekir. Bir miktar su ve elma sirkesi karıştırıp içmek zayıflamaya yardım eder. Etkili bir sonuç elde etmek için bu işlemin düzenli olarak yapılması gerekir.

Zayıflatan Proteinler Hangileridir?

Zayıflatacak olan proteinler kilo verme dönemlerinde sıklıkla tercih edilir. Diyetlerde kendini yer bulan hayvan ürünleri doğal yapıları ve bünyelerinde bulundurdukları proteinler aracılığı ile sofralarda kendilerine yer bulur. Yüksek kaloriye sahip olmadıkları ve kolay yakılabilen yapıda bulundukları için zayıflatma özelliğini barındırırlar. Zayıflatan yiyecekler arasında bulunan protein çeşitlerinde bazıları şu şekildedir:

  • Zayıflamayı hızlandıran yiyeceklerden biri olan somon yeşilliklerle birlikte düzenli olarak tüketildiği zaman etkisini gösterir.
  • Kilo vermek için tüketilen yumurtanın haşlanmış olması gerekir. Sebze ile omlet şeklinde de hazırlanabilen yumurtada pek yağ kullanılmamalıdır.
  • Tavuk göğsü yağ içermediği için özellikle sporcular tarafından sıklıkla tercih edilen bir protein deposudur.

Diğer Blok Yazıları