Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı

Diyet

3 Kasım 2022

Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı cover

Yoğurt diyetinin uygulaması insanın mevcut kilosunu kontrol altında tutmasını sağlar. Yoğurt diyeti ayrıca fazla kiloya sahip olan insanların bu kilosunun da azalmasına yardımcı olur. Belirli bir hastalığa sahip olan insanlar bu diyeti uygulayarak hastalık semptomlarının azalmasına yardımcı olurlar. 

Bu diyette kişiler günlük olarak ortalama 600 kalori alır. Bu kalori alımı uzun bir süre tekrarlanır ise ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle yoğurt diyetinin uzun süre uygulanmaması gerekir. Diyette yoğurt başta olmak üzere çorba ve sudan yararlanılır. Su içilir iken en az günde iki litre olmasına dikkat edilir.

Yoğurt Diyeti Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı

Yoğurt diyeti için örnek program aşağıda yer alır. Bu detoks sayesinde düzenli bir beslenme rutini sunulur. İlk gün ayrı, diğer dört gün ayrı olacak şekilde beslenme rutini oluşturulur. Yoğurt diyeti için örnek diyet listesi şu şekilde ifade edilebilir:

  • İlk gün: Kahvaltıya başlamadan önce bir su bardağı limonlu su içilir. Ardından kahvaltı için bir porsiyon yağsız yoğurt yenir ve şekersiz çay içilir. Öğle yemeğinde bir porsiyon sebze çorbası ve yağsız yoğurt tüketilir. Ara öğün olarak bir bardak şekersiz çay, yağsız yoğurt ve meyve tüketilir. Akşam yemeğinde sebze çorbası ve yağsız yoğurt menüsü işlenir. Akşam yemeği sonrasındaki ara öğün 3 kuru erik ve şekersiz çay ile geçer.
  • Diğer günler: Kahvaltıya başlamadan önce bir su bardağı limonlu su içilir. Kahvaltıda bir kaşık yulaf yanına yoğurt ve şekersiz çay tüketilir. Ara öğün olarak şekersiz çaydan, meyveden ve yoğurttan yararlanılır. Öğle yemeği sebze çorbasına ve yoğurda ayrılır. Akşam yemeğinde bir porsiyon mercimek çorbası ve yoğurt tüketilir iken yatmadan önce kuru incir yenir. Bitki çayı ile dört gün bitirilir.

7 Günde 7 Kilo Yoğurt Diyeti Nedir?

Bir haftada yedi kilo verdiren diyet dendiği zaman akla yoğurt diyeti gelir. Yoğurt diyeti az kalori aldırması sayesinde kişilere kilo verdiren bir diyet türüdür. Bu diyetin uygulanması sırasında 3 öğün yoğurttan yararlanılır. Yoğurt yenen öğünlerde buna ek olarak orta boy patates de tüketilebilir. Patatesin haşlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

Yoğurt ve patates vücut için gerekli olan proteini ve karbonhidratı karşılar. Bu diyet sayesinde kişiler sabahları dinç uyanır. Bu diyeti uygulayan bireyler bitki çayı olarak genellikle yeşil çay tüketir. Buna ek olarak su tüketimi de en az iki litre olacak şekilde yapılır. Bu gibi besinler kişilerin bir haftada 7 kilo verebilmesini sağlar.

Hurma Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?

Yoğurt diyetine hurma konduğu zaman diyetin süresi 5 günden 7 güne uzar. Bu diyet boyunca her öğünde 7 hurmadan yararlanılır. Hurma ile bir kase ev yoğurdu tüketilerek öğün tamamlanır. Bu süreçte tüketilen hurmaların hem taze hem de özenle seçilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede hurmadan alınan besin ögelerinin sayısı artar. 

Hurma diyetine başlanmadan önce tüketilecek olan hurmaların bir bıçak ile yarılması ve su içerisinde bir gün bekletilmesi önerilir. Hurma içerisinde yer alan laksatif etkisi bu sayede artar. Bu nedenle bağırsaklarda meydana gelen boşaltım işlemi hızlanır.

Yoğurt Diyet Atıştırmalıkları Nelerdir?

Yoğurt diyetinde kullanılacak besinler arasında en çok ön plana çıkan yoğurttur. Yoğurt diyeti sırasında tüketilen yoğurt günlük ortalama 500 ml olmalıdır. Yoğurdun yanına şu besinler de diyete dâhil edilebilir:

  • Elma
  • Armut
  • Patates
  • Domates
  • Ispanak
  • Mango
  • Kahve
  • Elma suyu

Diğer Blok Yazıları