Triceps Dumbbell Kickback Hareketi Nasıl Yapılır? Nereyi Hangi Kasları Çalıştırır?

Performans

25 Ağustos 2022

Triceps Dumbbell Kickback Hareketi Nasıl Yapılır? Nereyi Hangi Kasları Çalıştırır?
 cover

Triceps dumbbell kickback hareketi, ayakta ya da bir bench üzerinde dumbbell kullanımı ile gerçekleştirilmektedir. Triceps dumbbell kickback hareketi, arka kol bölgesinde yer alan kas gruplarının çalışmasını sağlamaktadır. Triceps dumbbell kickback hareketini, triceps istasyonu ya da cable cross makinesi kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu makinelerin bulunmaması durumunda da yapılabilen bu egzersiz, ev ortamında da arka kol kaslarının geliştirilmesi için oldukça tercih edilmektedir. Sadece dumbbell kullanımı ile yapılan bu egzersizin diğer isimleri; tricep kickback ve triceps kickbacks olarak bilinmektedir.

Triceps Dumbbell Kickback Hareketi Nasıl Yapılır?

Herkesin gerçekleştirebileceği egzersizler, farklı hareketlerin yapılması ile uygulanmaktadır. Bu hareketlerin doğru şekilde ve sırası ile yapılması ile istenilen bölgedeki kas sisteminin çalıştırılması gerçekleştirilebilir. Triceps dumbbell kickback hareketi yapmak için bench sehpasına bir dizin ve aynı taraftaki elin konulması, üst gövdenin yere eğimli hale getirilmesi gerekmektedir. Üst kol yere paralel, alt kol ise yere dik konuma gelecek şekilde başlangıç pozisyonu alınır. Nefes alınır ve nefes verilirken ön kol yere dik halde iken yere paralel hale gelene kadar geriye doğru itilir. Bu hareket gerçekleştirilirken, kolun vücuda paralel bir şekilde ilerlemesi oldukça önemlidir. Bu hareketin tekrarı, kişiye göre belirlenen set sayısına göre tekrarlanmalıdır.

Triceps Dumbbell Kickback Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır?

Yapılan tüm egzersizler, hareketlerin etki ettiği bölgedeki kas gruplarının çalışmasını sağlamaktadır. İnsan vücudunda yer alan yüzlerce kas grubu, farklı egzersizlerin uygulanması ile harekete geçmekte ve güçlenmektedir. Bu sayede, kişilerin daha sağlıklı ve düzgün bir sistem ile çalışan vücut yapıları olması da sağlanmaktadır. Triceps dumbbell kickback hareketinin çalıştırdığı kaslar şu şekildedir;

  • Triceps brachii lateral head
  • Triceps brachii long head
  • Triceps brachii medial head
  • Deltoids posterior head
  • Deltoids anterior head
  • Deltoids lateral head

Triceps Dumbbell Kickback Hareketi Ne İşe Yarar?

Antrenmanlar sırasında gerçekleştirilen egzersizleri hepsi daha sağlıklı ve güçlü bir kas sistemi ile vücut sistemine sahip olunması konusunda etkilidir. Bunların yanı sıra, bazı egzersiz hareketleri kişilerin kas ya da kemiklerinde var olan rahatsızlıkların giderilmesinde tedavi amaçlı da tercih edilmektedir. Triceps dumbbell kickback hareketinin yararları şu şekilde sıralanabilir;

  • Triceps dumbbell kickback hareketi, arka kol bölgesinde yer alan kasların daha belirgin bir forma kavuşmalarını sağlamaktadır.
  • Triceps dumbbell kickback hareketi sayesinde, omuzların stabilitesi arttırılmaktadır.
  • Triceps dumbbell kickback hareketinin arka kol kaslarını güçlendirmesi, bu bölgede yer kasların daha geç yorulmasını sağlar ve günlük hayatta daha rahat hareket edilmesine olanak sunar.

Triceps Dumbbell Kickback Hareketi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapılan egzersizlerin tüm hareketlerinin doğru şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Egzersizlere ait duruş pozisyonlarının yanlış yapılması ya da egzersiz sırasında bu pozisyonların korunamaması farklı bölgelerde hasarların meydana gelmesine neden olabilir. Bu nedenle ilk defa egzersiz deneyecek kişilerin, ağırlık kullanmaması ve pozisyonun stabil kalabilmesi için bir süre bu nokta üzerinde çalışması oldukça önemlidir. Triceps dumbbell kickback hareketinde dikkat edilmesi gerekenler ise şunlardır;

  • Triceps dumbbell kickback hareketine başlamadan önce seçilecek ağırlığın seviyesi doğru şekilde belirlenmelidir.
  • Triceps dumbbell kickback hareketi sırasında, kolun indirilip kaldırılması gerçekleştirilirken, kolun dış kısma açılmaması gerekmektedir.
  • Triceps dumbbell kickback hareketinde, kolun paralel pozisyonu korunmalıdır.

Diğer Blok Yazıları