Trainer Ne Demek? Personal Trainer Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Trainer Ne Demek? Personal Trainer Ne Anlama Gelir?
 cover

Trainer, antrenör demektir. Antrenör ise, sporcuların başarılı olabilmesi, performanslarında artış sağlayabilmesi için onlara bilgi ve strateji veren kişilerdir. Antrenörler, hemen hemen tüm spor branşlarında görev almaktadırlar. Kişisel bilgi ve tecrübelerinden faydalanılan antrenörler, belirli bir takımı ya da bireysel sporcuyu geliştirmek ve daha iyi seviyelere getirmek ile görevlidir. Tüm profesyonel takım ve sporcular mutlaka bir antrenör ile çalışmaktadırlar.

Personel Trainer Ne Anlama Gelir?

Kişisel antrenör anlamına gelen personel trainer, sporcularının birebir çalıştığı kişilerdir. Personel tranier, takım ya da bireysel sporcularla özel olarak ilgilenen kişilerdir. Aynı zamanda bu kişiler, verdikleri eğitim ve bilgiler konusunda sertifika sahibidirler. Kişiye özel olarak egzersiz programları düzenleyen, sağlıklı beslenme listeleri hazırlayan ve tüm antrenmanlarını yönlendiren kişilerdir. Personel trainer görevindeki kişiler, tüm bu branşlarda gerekli eğitimleri almış ve aldıkları eğitimler sertifikalar ile tescillenmiştir.

Personel Trainer İle Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Sporcular, antrenmanlar sırasında uzman kişileri ile birlikte çalışmaktadır. Aynı zamanda, bu kişilerin gerçekleştirdikleri antrenmanlar ve diyet programları tamamen kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Bu nedenle sporcuların birebir antrenman yapabilmeleri, sporcular için oldukça faydalıdır. Personel trainer ile çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • En yüksek performansların sergilenmesi sağlanır.
  • Sporcuların motivasyonlarında artış sağlanır.
  • Sporcuların devamlı yeni bir şeyler öğrenmesine imkan sunar.
  • Kişisel antrenörler, sporcuların gereksinimlerine göre hareket edilir.

Diğer Blok Yazıları