Süper Set Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Süper Set Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Süper set, sporcuların antrenmanları sırasında dinlenmeden iki hareketin art arda gerçekleştirilmesidir. Süper set, aynı kas grubunun çalışması için uygulanabileceği gibi farklı kas gruplarının çalışması içinde tercih edilebilir. Örneğin; ön kol kaslarının çalışması için gerçekleştirilen hareketin sona ermesi ile arka kol kaslarını çalıştıracak hareketlere sahip egzersize geçiş yapılabilir. Böylelikle antrenman sırasında süper set uygulaması gerçekleştirilmiş olur.

Süper Set Ne Anlama Gelir?

Aynı kas gruplarının ya da farklı kas gruplarının, antrenman sırasında ara verilmeden peş peşe çalıştırılması anlamına gelen süper set, birçok sporcu tarafından tercih edilmektedir. Kişilerin antrenman programlarında her gün yer alabilecek olan süper set, daha hızlı bir yağ yakımının gerçekleşmesine yardımcı olur. Süper setin tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında kas yapılarının daha fazla kuvvet kazanmasını sağlamak yer almaktadır.

Süper Set Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Süper set uygulamaları, sporcuların çalışma teknikleri arasında yer almaktadır. Antrenörlerin sporcular için süper set yapımının uygun görülmesi dahilinde gerçekleştirilmelidir. Süper setin gerçekleştirilmesine onay veren antrenörler, hangi kas grupları için süper set uygulanacağını da belirlerler. Süper set uygulamasının faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Süper set uygulamasında ikinci sırada çalışan kas grubu, daha fazla ağırlık kaldırabilir.
  • Süper set uygulaması, sporcuya zaman kazandırır.
  • Süper set kan akışının hızlanmasını sağlar ve pump etkisi yaratır.
  • Kalp ve akciğerlerin performansının artmasını sağlar.

Diğer Blok Yazıları