Squat Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Squat Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Squat, çömelme olarak tanımlanmaktadır. Bacak ve kalça bölgelerinin çalışmasını sağlayan bir spordur. Farklı birçok çeşide sahip olan squat, kişilerin vücut sağlığının korunmasını ve kas yapılarının güçlenmesini sağlamaktadır. Squat, birçok kişi için yaşam tarzı haline gelen bir spordur. Spor salonlarında yapılabildiği gibi ev ortamlarında da rahatlıkla gerçekleştirilebilen bir spordur.

Squat Ne Anlama Gelir?

Çömelme anlamına gelen squat, spor ekipmanları ile yapılabildiği gibi kişilerin vücut ağrılıklarını kullanarak da gerçekleştirilmektedir. Squat, oldukça fazla egzersiz hareketine sahiptir. Bu spor, kişilerin kas ve iskelet sistemlerini güçlendirdiği gibi atletik yeteneklerin de artmasını sağlamaktadır. Kadın ve erkeklerin rahatlıkla uygulayabileceği bu spor, özellikle bacak, sırt ve kalça kaslarının güçlenmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak gerçekleştirilen squat egzersizleri, kişilerin istedikleri vücut formuna ulaşabilmesini sağlamaktadır.

Squatın Faydaları Nelerdir?

Squatın faydaları, düzenli olarak uygulanması ile elde edilebilir. Bu sporu yapmaya karar veren kişilerin öncelikle bir uzmandan bilgi alması ve kendilerine en uygun antrenman programının oluşturulmasını sağlamaları gerekmektedir. Yapılacak hareketlerin doğru pozisyonlarının öğrenilmesi, kullanılacak ekipmanlar hakkında detaylı bilgi sahibi olunması kişilerin sakatlık yaşamamaları açısından oldukça önemlidir. Squatın sağladığı faydalar şu şekildedir;

  • Vücut direncini arttırır.
  • Kalçanın sıkılaşmasını ve toparlanmasını sağlar.
  • Basen bölgelerinde var olan sarkmaların giderilmesini sağlar.
  • Vücut yapısının doğru bir duruş pozisyonuna sahip olmasını sağlar.
  • Duruş bozukluklarının giderilmesini sağlar.

Diğer Blok Yazıları