Soda Besin Değeri! 100 Gram Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi?

Diyet

30 Mayıs 2023

Soda Besin Değeri! 100 Gram Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi? cover

Soda genel olarak mide rahatsızlığını geçirmede tüketilen bir içecektir. Sadece mide rahatsızlıklarına değil vücuda faydalı etki eden birçok işlevi vardır. Birçok vitamin ve minerale sahiptir. Mineral deposu olarak bilinir. Demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından oldukça zengindir.

Sağlık için gerekli olan kükürt, klor ve fosfor gibi birçok minerali barındırır. 

Soda Besin Değerleri Nedir?

Sodanın besin değerleri oldukça farklı ve çeşitlidir. Mide ve diğer organların canlılığını sağlayarak vücut mekanizmalarını düzene koyar. 100 gram sodalı suyun besin değeri:

  • Sodyum 21 mg
  • Potasyum 2 mg
  • Magnezyum 1 mg
  • Kalsiyum 5 mg oranında içerir. Yağ, kolesterol, karbonhidrat ve protein barındırmaz. Bu anlamda oldukça faydalı bir içecektir.

Soda Diyette Yenir Mi?

Sodanın diyette tüketimi oldukça önemlidir. Soda kalori içermemesinden dolayı kilo aldırma özelliği taşımaz. Hatta içerdiği besin değerlerinden dolayı diyetisyenlerin diyet listelerine eklediği bir içecektir.

Mideyi rahatlatıp temizlediği için hareketlilik ve hızlı bir metabolizma sağlar. Bu durum da sodanın diyette tüketimini önemli bir noktaya getirmiştir. İçerisindeki özel mineraller yağ yakıp kilo verdirme özelliği de taşır.

100 Gram Soda Kaç Kalori?

100 gram sodanın kalori değeri 0 kaloridir. Kalori içermediği için herkes tarafından güvenle tüketilebilecek bir içecektir. Midenin temizlenmesi ve rahatlaması amacıyla sık sık tüketilmelidir.

Diğer Blog Yazıları