Six Pack Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Six Pack Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Six pack, karın bölgesinde yer alan kas yapılarıdır. Bu kas yapıları herkeste mevuttur. Ancak, karın bölgesinde meydana gelen yağlanma nedeni ile gözükmemektedir. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile six pack kaslarının görünür olması mümkündür. Özellikle erkek bireyler, bu kas yapılarının görünür olabilmesi adına birçok egzersiz gerçekleştirmektedir. Bu egzersizler hem daha güçlü ve sağlam bir karın kasına sahip olunmasını hem de sıkı bir vücut formuna sahip olunmasını sağlamaktadır.

Six Pack Ne Anlama Gelir?

İnsan anatomisinde yer alan karın kası anlamına gelen six pack, geliştirilebilir kas grupları arasında yer almaktadır. Kişilerin karın bölgesindeki yağların yakımını gerçekleştirecek egzersizleri uygulaması ile six pack kaslarının görünür olması ve kütlesel olarak da gelişmesi sağlanabilir. Six pack kaslarının görünür hale gelebilmesi için öncelikle kişilerin sıkı bir diyet programına girmeleri gerekmektedir. Bu diyet programı özellikle kardiyo egzersizleri ile desteklenmelidir. İlk olarak karın bölgesinde var olan yağlanmanın giderilmesi gerekmektedir. Sağlıklı ve düzenli beslenmek bu nedenle six pack gelişimi için oldukça önemlidir.

Six Pack Kasları İçin Hangi Egzersizler Yapılmalıdır?

Six pack kaslarının güçlenmesi ve belirgin olabilmesi için diyet programının yanı sıra düzenli olarak egzersiz de yapmaları gerekmektedir. Six pack kaslarını çalıştıran egzersizler şu şekilde sıralanabilir;

  • Hardstyle plan,
  • Dead bug,
  • Barbell back squat,
  • Dumbbell side bend

Diğer Blok Yazıları