Pullover Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Pullover Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Pullover kelimesi, ‘kenara çekmek’ olarak dilimize tam olarak çevrilmiştir. Pullover kelimesi, spor branşlarında gerçekleştirilen göğüs antrenmanlarında kullanılmaktadır. Göğüs kaslarının yukarı doğru çekilmesini sağlayan egzersizlerin gerçekleştirilmesi ile bu bölgede yer alan kas yapılarının kütlelerinin arttırılmasını ve daha belirgin bir forma gelmesini sağlamaktadır. Genellikle göğüs antrenmanlarının en sonunda uygulanan egzersizlerdir. Düzenli antrenman yapan kişiler ve vücut geliştiriciler tarafından tercih edilmektedir.

Pullover Ne Anlama Gelir?

Kasların çekilmesi anlamına gelen pullover, özellikler göğüs kaslarını çalıştıran egzersiz isimlerinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Pullover egzersizleri, spor ekipmanlarının kullanımı ile kişilerin farklı pozisyonlarda bu ekipmanları kaldırıp indirmesi ile gerçekleştirilmektedir. Antrenman sonlarında tercih edilmesinin nedeni, antrenman sonun da gerçekleştirilen egzersizin etkisinin, antrenman sonrasında da devam etmesidir. Antrenman hangi egzersiz ile tamamlanır ise, o kas grubu antrenmandan sonra da çalışmaya devam etmektedir. Bu sayede, göğüs kaslarının düzenli bir şekilde çalışması sağlanmaktadır.

Pullover Egzersizleri Nelerdir?

Spor salonlarında gerçekleştirilen antrenmanlarda sıklıkla tercih edilen pullover egzersizleri, doğru ekipmanların temin edilmesi ile ev ortamlarında da rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Evlerde gerçekleştirilecek pullover egzersizlerinde, spor salonlarında yer alan ekipmanların muadilleri de kullanılabilir. Pullover egzersizleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Pullover egzersizi,
  • Dumbbell pullover egzersizi,
  • Chest dumbbell pullover egzersizi,
  • Pullover machine egzersizi

Diğer Blok Yazıları