Preacher Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Preacher Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Preacher, kelime olarak ‘vaiz’ ya da ‘hatip’ anlamlarına gelmektedir. Ancak bu terim spor egzersizlerinde kullanılan ekipmanların, bir konuşma kürsüsüne benzetilmesinden dolayı, spor branşlarında kullanılmaktadır. Preacher egzersizlerinde, kullanımı sağlanılan benchler nedeni ile bu kelime kullanımı tercih edilmektedir. Preacher egzersizleri, özellikle vücut geliştiricilerin kol kaslarını geliştirmeleri için gerçekleştirdikleri egzersizlerdir.

Preacher Ne Anlama Gelir?

Kelime olarak vaiz anlamına gelen preacher, sporcuların kol kaslarını geliştirmek için uyguladıkları egzersiz isimlerinde yer almaktadır. Antrenmanlarda belirli aralıklar ile gerçekleştirilen bu egzersizler sayesinde, sporcuların kollarında yer alan tüm kas gruplarının eşit şekilde gelişmesi ve güçlenmesi sağlanmaktadır. Bazı egzersizler makine kullanımları ile gerçekleştirilirken, bazı egzersizler de spor ekipmanlarının kullanımı ile gerçekleştirilmektedir. Bu egzersizlerin uygulanmasında dikkat edilecek en önemli nokta, belirlenen günlerde antrenmanların uygulanmasıdır. Aralıksız bir şekilde bu egzersizlerin yapılması, kas yapılarının zarar görmesine neden olabilmektedir.

Preacher Egzersizler Nelerdir?

Preacher egzersizleri, daha çok vücut geliştiricilerin tercih ettiği egzersiz hareketleridir. Bunun yanı sıra, diğer sporcular da eşit şekilde kas gelişimi sağlayabilmek adına bu egzersizleri antrenman programlarında uygulamaktadır. Preacher egzersizlerinin isimleri ve çalıştırdığı kas grupları şunlardır;

  • Dumbbell preacher curl egzersizi, ön kol kaslarını çalıştırır.
  • Barbell preacher curls egzersizi, kol ve göğüs bölgesinin çalışmasını sağlar.
  • Preacher curl egzersizi, ön kol kasları ve pazu kaslarının çalışmasını sağlar.

Diğer Blok Yazıları