Powerlifter Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Powerlifter Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Powerlifter, sadece üç hareketten meydana gelen bir güç sporudur. Powerlifter yarışmaları, kişilerin üç hareketi gerçekleştirerek en yüksek ağırlığı kaldırması ile gerçekleşmektedir. Amaç, tüm hareketlerin doğru bir sıralama ve doğru pozisyonlar ile gerçekleştirilmesinin ardından, ayarlanan ağırlığın kaldırılmasıdır. Sporcuların bu yarışlara katılabilmesi için oldukça disiplinli bir şekilde çalışması gerekmektedir. Gerçekleştirilen antrenmanlarda, kas kütlelerini arttırıcı egzersizlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise, powerlifterin bir güç sporu olmasıdır.

Powerlifter Ne Anlama Gelir?

Güç sporu anlamına gelen powerlifter; squat, bench press ve deadlift hareketlerinden meydana gelmektedir. Sporcuların özellikle bu üç egzersiz ile gelişim gösteren ve güçlenen kas gruplarına odaklanması ve bu kas gruplarının dayanıklılığını arttırması gerekmektedir. Yapılan yarışmalarda, tüm hareketlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanıp, belirlenen ağrılığın kaldırılması gerekmektedir.

Powerlifter Sporunun Faydaları Nelerdir?

Kişilerin tercih ettiği tüm sporlar başta, sağlıklı bir yaşam sürdürülmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak yapılan egzersizler, vücut sağlığını her açıdan olumlu yönde etkilemektedir. Bu durumda, kişilerin sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesini, hastalık risklerinin düşmesini ve mental açıdan da pozitif olabilmelerini sağlamaktadır. Powerlifter sporunun faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Vücut direnci ve dayanıklılığı artar,
  • Vücuttaki yağ yakım işlemi hızlanır,
  • Kas ve kemik sağlığı güçlendirilir,
  • Kişilerin atletik yeteneklerinin artması sağlanır,
  • Kas yapılarının büyümesi ve güçlenmesi sağlanır.

Diğer Blok Yazıları