Patates diyeti ve detoksu nasıl yapılır? Haşlanmış patates diyeti ile kilo vermek

Diyet

3 Kasım 2022

Patates diyeti ve detoksu nasıl yapılır? Haşlanmış patates diyeti ile kilo vermek cover

Patates diyetinin yapılışı sırasında ana tema patatestir. Patates diyeti son yıllarda oldukça popüler olmakla birlikte haşlanmış patates tüketimine dayanan bir beslenme biçimidir. Kısa sürede oldukça kilo verdirmesiyle bilinen patates diyetinde haşlanmış patatesle birlikte düşük kalori miktarı içeren yağsız yoğurt da tüketilir.

Patates lif ve nişasta bakımından zengin bir besin olmakla beraber bünyeyi uzun süre tok tutma özelliğine de sahiptir. Düşük kalori içeriği sayesinde de son zamanlarda hızlıca kilo verdirmeyi amaçlayan şok diyetlerin gözdesi haline gelmiştir.

Patates Diyeti Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı

Patates diyeti için örnek liste aşağıda yer alır:

  • 1.gün Sabah öğününde 1 adet haşlanmış patates ve 4 yemek kaşığı yoğurt birlikte tüketilir. Öğle için 1 adet haşlanmış patatese ek 4 yemek kaşığı yoğurt tüketilir.Akşam yemeğinde ise kalori dengesini sağlamak adına yalnızca 8 yemek kaşığı yoğurt tüketilir.
  • 2.gün: Güne 4 yemek kaşığı yoğurt ile başlanır.Öğlene doğru 1 adet haşlanmış patatese ek 3 yemek kaşığı yoğurt tüketilir. Akşam için 1 adet haşlanmış patates ve 8 yemek kaşığı yoğurt birlikte alınır.
  • 3.gün: Üçüncü günde kahvaltı 1 adet haşlanmış patates ile başlar.Öğlene doğru 1 adet haşlanmış patates ve 3 yemek kaşığı yoğurt yenir.Akşam günlük kalori dengesini düzenlemek adına yalnızca 4 yemek kaşığı yoğurt yenir.

Diyet boyunca günde en az 2 litre su içmeyi aksatmamalısınız. Ayrıca şekersiz olması şartıyla 3 fincanı geçmeyecek kadar siyah çay ya da yeşil çay da tüketilebilir.

1 Ayda 20 Kilo Verdiren Patates Diyeti Nasıl Yapılır?

Bir aylık patates diyeti için örnek liste aşağıda yer alır. Bir ayda 20 kilo verdiren patates diyeti için gerekli olan plan şu şekildedir:

  • 1. Gün Sabah: Kahvaltıda 2 adet haşlanmış orta boy patates 

Öğle: Öğlene doğru yine 2 orta boy haşlanmış patates 

Akşam: Akşam yemeğinde 3 adet orta boy haşlanmış patates 

  • 2. Gün Sabah: Güne 2 adet orta boy haşlanmış patates ile başlanır.

Öğle: Öğlen yemeğinde 2 adet orta boy haşlanmış patates 

Akşam: Akşam ise 2 adet orta boy haşlanmış patates tüketilir.

  • 3. Gün Sabah: Güne 2 adet orta boy haşlanmış patates ile başlanır.

Öğle: Öğle yemeğinde 2 orta boy patates

Akşam: Akşama doğru 3 adet orta boy haşlanmış patates tüketilir.

Patates Diyeti Kilo Aldırır Mı?

Patates diyetinin kilo vermesi nişastasına bağlıdır. Haşlanmış patates yüksek oranda nişasta içermesine rağmen yağ bulunmadığı için kilo aldırmaz. Ayrıca kalorisi düşük olduğu için tüketilmesinde bir mahsur da yoktur. 

Patates Diyeti Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Patates diyetinde dikkat edilmesi gerekenler aşağıda bulunur. Bu diyet yüzünden oluşabilecek olası yan etkiler konusunda ise kronik rahatsızlığı olan bireyler ve ergenlik çağındaki gençler dikkatli olmalıdır:

  • Patates diyeti günde maksimum 780 kalori kadar içerir. Hatta diyetin son günlerinde bu miktar gittikçe düşer. Sonuç olarak yetersiz kalori alımına bağlı halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik yaşanması mümkündür.
  • Patates diyeti yalnızca haşlanmış patates, yoğurt ve su içeren bir diyettir. Diğer bir ifadeyle tahıllar, et ve süt grubu besinler ya da meyvelerden destek almaz. Bu durum da yine halsizlik, yorgunluk gibi şikâyetlere neden olabilir.
  • Patates yüksek glisemik indeksi nedeniyle diyabet rahatsızlığı bulunanlar için yasaklı besinler grubundadır. Bu nedenle diyet şeker hastalığı olan bireylerce uygulanamaz.
  • Şok diyetlerin hızlı kilo verdirmesiyle beraber ardından dikkat edilmezse verilen kiloları geri aldırdığı bilinen bir gerçektir. Aynı durum patates diyeti için de geçerlidir.

Diğer Blok Yazıları