Navy Blue Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Navy Blue Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Navy blue, renk skalasında bulunan lacivert rengidir. Bu renkler, elektromanyetik tayfın, insan gözü ile görülebilen renkleridir. Mavi renginin bir tonu olarak bilinen lacivert sözcüğü, koyu mavi renkteki bir taş olan ‘laciverdtaşı’ndan adını almıştır. Farsça ‘laciverd’ olan renk ismi dilimize ‘lacivert’ olarak geçmiştir. Mavi renk tonunun başka bir renk ile karışımından elde edilmektedir.

Navy Blue Ne Anlama Gelir?

Sonsuzluğun simgesi anlamına gelen navy blue, bir ara renktir. Bu renk, psikolojik ve mitolojik olarak oldukça farklı anlamlara sahiptir. Lacivert olarak dilimize geçen navy blue, özellikle güven duygusunun temsil edilmesinde etkilidir. Bu nedenle çoğu resmi kurum ve şirket logoları, lacivert rengin kullanımının tercih edilmesi ile oluşturulmaktadır. Kozmik bir renk olarak da bilinen lacivert, kişilerde özellikle güven duygusunun gelişmesini ve artmasını simgelemektedir.

Psikolojide ve Mitolojide Navy Blue Neyi Simgeler?

Navy blue, oldukça eski zamanlardan beri bazı konular ile bütünleştirilmektedir. Bunların başında da psikoloji ve mitoloji gelmektedir. Navy blue, Yunan ve İskandinav mitolojilerinde sonsuzluğu simgelemektedir. Aynı zamanda, ruh taşı olarak da birçok mitolojik hikayede geçmektedir. Navy blue psikolojide neyi simgeler? Sorusunun cevabı ise şu şekilde verilebilir;

  • İnsan psikolojisine göre lacivert, konsantrasyonun artmasını sağlar.
  • Sezgi ve algı rengi olarak kabul edilir ve meditasyonlarda sıklıkla tercih edilir.
  • Navy blue, insanların adaletli ve savunucu olduklarını belirtir.

Diğer Blok Yazıları