Mantalite Ne Demek? Ne anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Mantalite Ne Demek? Ne anlama Gelir?
 cover

Mantalite kelimesi, anlayış ve anlama anlamlarına gelmektedir. Tıp literatüründe mantalite kelimesinin karşılığı ise, anlayış ve kavrama gücü anlamlarında kullanılmaktadır. Bu kelimenin kullanımı, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tam olarak Türkçe bir kelime ile karşılığı bulunmamaktadır. Mantalite kelimesinin kökeni, Fransızcadır. İsim özelliğine sahip bu kelime düşünce gücü anlamında da kullanılmaktadır.

Mantalite Ne Anlama Gelir?

Düşünce ve anlayış anlamına gelen mantalite, kişiler tarafından farklı alanlarda kullanılmaktadır. Kişilerin düşünceleri, anlama ve kavrama kapasitelerini ifade eden bu kelime, düşünce gücü ile bireylerin bazı durumlarını değiştirebileceği anlamında da kullanılmaktadır. Kişilerin düşünce gücü sayesinde, düşünce durumlarını kontrol edebilmesi gerçekleştirilmektedir. Bu durum, gün içerisinde odaklanılması gereken farklı konular varken, başka konuların düşünülmesinden dolayı odaklanma sorunu yaşanmasını çözebilmektedir. Bu sayede, mantalite yani anlayış kapasitesinin artması sağlanmaktadır.

Mantalitenin Önemi Nedir?

Mantalite, kullanımı tercih edilen anlamına göre değişiklikler göstermektedir. Kişilerin, düşüncelerinin doğru ya da yanlış olduğunu ifade ederken kullanılan anlamı ile düşünce gücü olarak kullanılan anlamları arasında bazı farklar vardır. Her iki durumda da mantalite kapasitesinin arttırılması, kişilerin zihinsel ve duygusal sağlıkları açısından oldukça faydalıdır. Mantalitenin önemi şu şekilde açıklanabilir;

  • Mantalite kapasitesinin arttırılması, kişilerin olay ve durumları daha iyi kavramasını ve farklı perspektiflerden bakabilmesini sağlar.
  • Kişilerin, kafalarındaki düşünceleri kontrol edebilmesini sağlar.
  • Daha kolay bire şekilde odaklanılmasını sağlar.

Diğer Blok Yazıları