Lomber Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Lomber Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Lomber, bel bölgesinde kısmında beş adet omur bölgesini ifade etmektedir. Bu bölgede meydana gelen rahatsızlar MR adı verilen görüntüleme yönetimi ile tespit edilmektedir. Kişilerin hareket etmesini sağlayan bel kısmında yer alan bu yapıların zarar görmesi, ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu bölgede yaşanan sorunlar, kişilerin alt vücut kısmını kullanamaması gibi ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Lomber Ne Anlama Gelir?

Bel anlamına gelen lomber, bel bölgesinde yer alan birbiri ile bağlantılı olan kemikler anlamına gelmektedir. Bu kemikler, içinden omuriliğin geçtiği omurlar arasında bulunan spinal kanalı çevrelemektedir. Bu bölgede yer alan kanalların daralması, kişilerin hareketlerinin kısıtlanmasına, esnekliğini yitirmesine ve kardiyovasküler kondisyonunda azalmaların meydana gelmesine neden olmaktadır. Lomber rahatsızlıklarının tanısında ilk olarak fizik tedavi ve ilaç kullanımı tercih edilmektedir. Cerrahi operasyonlar, bu bölgedeki hasarın büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir.

Lomber Rahatsızlıkları Nelerdir?

Lomber yani bel rahatsızlıkları, bel bölgesinde bulunan disk yapılarının içerisinde bulunan, jöle kıvamındaki sıvıların zamanla dışarıya taşması ve bu taşma sonunda, sinirlerin omurilik üzerinde baskı yapması ile meydana gelmektedir. Genellikle bel fıtığı rahatsızlığına neden olan bu durum, farklı rahatsızlıkların da meydana gelmesine neden olabilmektedir. En çok karşılaşılan lomber rahatsızları,

  • Bel fıtığı,
  • Lomber dar kanal rahatsızlığı,
  • Lomber lordoz,
  • Lomber stenoz
  • Lomber dejeneratif skolyoz

Diğer Blok Yazıları