Kuru İncir Besin Değeri! 100 Gram Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi?

Diyet

12 Mayıs 2023

Kuru İncir Besin Değeri! 100 Gram Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi?
 cover

Kuru incir diyet lifleri bakımından zengin bir üründür. İçerisinde bol miktarda potasyum, demir, kalsiyum ve antioksidan barındırır. Kompleks karbonhidratlara sahip olması uzun süre tokluk hissi yaşanmasına katkı sağlar. 

Meyvelerin kurutulmasına bağlı artan şeker miktarı kuru incirde de fazladır. Kabızlık tedavisinde de sıklıkla kullanılan bir meyvedir. 

Kuru İncir Besin Değerleri Nedir?

Kolesterol içermeyen kuru incir besin değerleri açısından zengin ve faydalı bir kuru meyvedir. İçerisinde karbonhidratlar yüksek miktarda bulunur. 1 adet kuru incirin besin değerleri:

  • Karbonhidrat 12,77 gram
  • Protein 0,66 gram
  • Yağlar 0,19 gram
  • Sodyum 2 mg
  • Potasyum 136 mg
  • Kalsiyum 32,4 mg oranında bulunur.

Kuru İncir Diyette Yenir Mi?

Kuru incir yüksek miktarda lif içerir. Yüksek miktarda lif içermesi sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına katkı sağlar. Bu nedenle diyet listelerinde sıklıkla karşılaşılan bir üründür. Kuru incirin diyette tüketimi faydalı ve diyeti olumlu yönde etkileme özelliğine sahiptir.

Ancak yüksek miktarda şeker içermesinden dolayı tüketim miktarı diyetisyenin kontrolünde belirlenir. 

100 Gram Kuru İncir Kaç Kalori?

Kalori bakımından yüksek bir ürün olan kuru incir kontrolle tüketilmesi gereken bir besindir. 100 gram kuru incirin kalori değeri 249 kaloridir. Yüksek olan bu oran 1 adet (20 gr) incirde 50 kaloriye denk gelir. 

Diğer Blog Yazıları