Kolajen Kilo Aldırır Mı? Collagen Kilo Yapar Mı?

Supplementler

2 Kasım 2022

Kolajen Kilo Aldırır Mı? Collagen Kilo Yapar Mı?
 cover

Kolajenin kilo aldırması gibi bir durum söz konusu değildir. Kolajen adlı bu madde içilerek ya da hap formatında tüketilebilir. İki türde de oral bir alım söz konusudur. Kolajenin farklı formlarda tüketilmesi, verdiği etkiyi değiştirmez. Her iki tüketimde de kolajen yapısı vücudu tok tutar. Bu maddenin kullanılmaya başlanması sonrasında vücutta yer alan yağ dokuları azalır. Kas dokuları zaman içerisinde güçlenir.

Kolajen derinin sıkılaşmasında da etkilidir. Ciltte oluşan kırışmalar kolajen üretimi sayesinde azalır. Bu sayede daha genç bir görünüm meydana gelir. Metabolizmanın düzene sokulması sonrasında bağışıklık sistemi doğru şekilde çalışmaya başlar. Bu da kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo alıp vermesine yardımcı olur.

Kolajen Kilo Yapar Mı?

Kolajenin kilo yapması gibi bir durum söz konusu olmasa da dolaylı yoldan kilo alımına sebep olabilir. Besin takviyesi olarak tüketilen bu madde C vitamini içeren besinlerden alınabilir. Düzenli şekilde kolajen tüketimi sırasında şeker de alınır ise vücutta kilo alımı meydana gelir. Bu nedenle kilo almak istemeyen kişilerin şeker kolajeni şeker ile tüketmemesi gerekir.

Farklı öğünlerde düzenli olarak yapılan kolajen tüketimi vücudun metabolizmasını hızlandırır. Bu sayede kilo alıp verme söz konusu olur. Kişilerin sağlıklı bir vücuda sahip olabilmesi için kolajen takviyesi gerekir. Bu takviyenin diyet listesi ile birleştirilmesi durumunda ortaya fit bir vücut çıkacaktır. Spor yapan bireyler bu maddenin tüketimini antrenman sonrasına bırakmalıdır. Bu sayede vücut bir arada tutulabilir. Sağlıklı eklemler de korunabilir.

Evde Kolajen Yapımı Nasıl Olur?

Kolajenin evde yapımı farklı şekillerde olabilir. Kırmızı üzüm kullanılarak doğal kolajen yapılabilir. Kolajen yapımı için kırmızı üzüme, bala ve zeytinyağına ihtiyaç vardır. İlk aşamada kırmızı üzümler ezilerek suyu çıkarılır. Ardından üzerine bal ve zeytinyağı konulur ve homojen bir görünüme kavuşuncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan kırmızı üzüm maskesi deri üzerine ince bir tabakada sürülür. 10 dakika ile 15 dakika arasında beklenen maske ılık su ile çıkarılır.

Bol miktarda kolajen içeren kırmızı üzüm maskesi haftada 3 kez aynı bölgelere uygulanmalıdır. Bu sayede cildin daha pürüzsüz göründüğü fark edilir. Hazırlanan maske gözenekli yapıyı azaltır. Cildin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

En İyi Kolajen Takviyesi Nedir?

Kolajen için en iyi besin takviyesi söz konusu olduğunda farklı markalar akla gelir. Farklı formatlar ile üretilen ürünlerin özellikleri aşağıda yer alır:

  • Hyaluronic asit kullanılarak zenginleştirilen formlar, metabolizmanın dengelenmesine katkı sunar.
  • Hyaluronic asit aynı zamanda bağışıklık sistemi üzerinde de etkilidir.
  • Tip 2 kolajen içeren besin takviyeleri yorgunluğun azalmasına katkı sunar. Diş ve cilt sağlığı bu takviye ile korunur. Aynı zamanda kemik sağlığı üzerinde de etkilidir.
  • 150 mh hyaluronik içeren tablet formlar cilde kaybettiği nemi geri kazandırır.
  • C vitamini ile zenginleştirilen formlar sayesinde cilt ışıl ışıl bir görünüm alır.

Kolajen Aç Mı Tok Mu Tüketilir?

Kolajenin tüketilmesi genel olarak takviye formunda olur. Kolajen takviyeleri tüketilir iken aç ya da tok karnına olmasının bir önemi bulunmaz. Bunun en teml nedeni proteinin günün her saatinde vücut tarafından emilim gösterebileceğidir. 

Bu maddenin kullanımı sırasında zamanlama, kullanım amacına göre değişebilir. Bu durum emiliminde bir farklılık ortaya çıkarmaz. Kolajen içeren besin takviyelerinin kullanım amacına göre farklı zamanlar belirlenebilir. Takviyelerin kullanım talimatı üst etiketlerinde yer alır. Bu talimatlardan da yararlanılarak kolajen içeren takviyelerin tüketim saati planlanabilir.

Diğer Blog Yazıları