Kardiyo Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Kardiyo Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Kardiyo, Fransızca kökenli bir kelime olup ‘kalp’ anlamına gelmektedir. Kardiyo egzersizleri, kalbin daha hızlı çalışmasını sağladığı için bu kelime ile bütünleşmiştir. Kardiyo, fitness antrenmanları içerisinde yer almaktadır. Kalp sağlığının korunmasını ve daha güçlü bir yapıya sahip olmasını gerçekleştirmektedir. Genellikle, ağırlık antrenmanlarından önce yapılan kardiyo, kasların ve vücudun ısınmasını sağlamaktadır. Bu sayede, ağırlık antrenmanlarında kas yapılarının zarar görmesi engellenmektedir.

Kardiyo Ne Anlama Gelir?

‘Kalp’ anlamına gelen kardiyo, hafif tempoda yapılan egzersizleri kapsamaktadır. Tempolu yürüyüş, bisiklet sürmek ve koşu gibi egzersizler kardiyo hareketleri içerisinde yer almaktadır. Kişilerin gerçekleştirdikleri kardiyo egzersizler, hızlı bir şekilde kilo verilmesine yardım etmektedir. Aynı zamanda, kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürür. Kalp sağlığının korunmasını sağlar. Tüm bunların yanı sıra, mide rahatsızlıklarının da meydana gelmesini engeller. Düzenli olarak yapılan kardiyo egzersizlerinin, sağlıklı bir beslenme programı ile de desteklenmesi oldukça önemlidir.

Kardiyonun Faydaları Nelerdir?

Genellikle fitness gibi spor antrenmanlarına başlamadan önce tercih edilen kardiyo, sadece bisiklet sürmek, yürüyüş ve koşu yaparak da gerçekleştirilebilir. Kişilerin günlük olarak gerçekleştirebilecekleri kardiyo egzersizleri, kişilerin daha sağlıklı bireyler olmasına katkı sağlayacaktır. Kardiyonun faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalbin kan pompalama kapasitesinin armasını sağlar.
  • Nabız atışında kontrol sağlar.
  • Stres seviyesinin düşmesini ve stres yönetiminin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.
  • Kilo verilmesini sağlar.

Diğer Blok Yazıları