Kabak Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı

Diyet

2 Kasım 2022

Kabak Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı
 cover

Kabak diyetinin uygulanması sırasında en az iki litre su tüketilmesi gerekir. Bu sayede diyet vücudun toksinlerinden arınmasını sağlar iken aynı zamanda vücudu dinç de tutar. Kabak diyeti sırasında ilk 3 gün alkol, siyah çay ya da kahve tüketilmez. Diyet uygulanır iken 3 gün olarak yapılabilir. Bu sayıdan daha uzunu kişilerin vücuduna zarar verebilir.

Diyet boyunca şekerden ve şekerli ürünlerden uzak kalmak, daha çok bitki çaylarına yönelmek gerekir. Bunun için meta çayı, beyaz çay ya da rezene tüketilebilir. Gün içerisinde yapılan ağır egzersizlerden kaçınmak, tempolu egzersizler tercih etmek önem taşır.

Kabak Diyeti Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı 

Kabak diyeti için örnek program kişilerin diyete daha kolay adapte olmasını sağlar. Program kahvaltı, öğle, ara öğün ve akşamdan oluşur. Kahvaltıda iki adet haşlanmış yumurta tüketilir. Yumurtanın yanında bir dilim peynir yenir. Öğle için ve akşam için aşağıda yer alan kabak detoksu tarifi uygulanır. Ara öğünlerde iki adet meyve tercih edilir:

  • Kabak detoksu hazırlanır iken iki orta boy kabaktan, 2 ceviz içinden, iki kase ev yapımı süzme yoğurttan ve isteğe bağlı olarak nane ya da kırmızı biberden yararlanılır.
  • İlk etapta kabaklar ince şekilde rendelenir.
  • Ardından rendelenen kabaklar yağsız ve yapışmaz tavada kısık ateşte pişirilir.
  • Kabakların soğuması sonrasında bir kenarda bekletilmesi gerekir.
  • Soğuyan kabaklar baharat, ceviz içi ve yoğurt ile desteklenir.

3 Günlük Kabak Diyeti Listesi Nasıl Yapılır?

Kabak diyetinin üç güne uyarlanması aşağıda yer alır. Kabak diyeti kahvaltı, ara öğün, öğle ve akşam saatlerinden oluşur:

  • Birinci gün: 2 yumurta haşlanmış olarak yenir. Küçük beyaz peynir ve yeşillik ile kahvaltı bitirilir. Öğle için rende kabak ve zeytinyağlı kabak sote yenir. Bunların yanında nane ve yoğurt tercih edilir. Ara öğünde kefir ve meyve yenir. Akşam içi sote kabak ve ceviz içi idealdir.
  • İkinci gün: Kahvaltıda yağsız omlet, dereotu, küçük beyaz peynir, az tuzlu zeytin yenir. Öğle yemeği için sütlü kabak çorbası yenir. Ara öğünler bir adet meyveye ayrılır. Akşam yemeğinde de öğle yenen çorba tüketilir.
  • Üçüncü gün: Diyetin son günü kahvaltı için haşlanmış yumurta, peynir, ev yapımı lor ve bol miktarda nane ya da marul yenir. Öğle yemeğinde fırında zeytinyağı ile pişen kabak ve yoğurttan yararlanılır Ara öğün bir adet meyve ve 8 adet bademe ayrılır. Akşam yemeğinde kabak püresi, sote kabak ve dilim ekmek yenir.

3 Günde 5 Kilo Verdiren Kabak Diyeti Var Mıdır?

Kabak diyetinin beş kilo verdirmesi mümkündür. Bu kişilerin biyolojik ve fizyolojik yapısına bağlı olarak değişir. Maksimum 3 gün yapılabilecek diyette bazı insanlar 3 kilo bazı insanlar ise 5 kilo verir. Daha çok kilo vermek isteyen insanlar detoks ile birlikte düzenli egzersiz yaparak bu amaçlarını gerçekleştirebilir. Ancak detoksun gününü artırmak doğru bir yaklaşım olmaz.

Kabak Diyeti Ayda Kaç Kere Yapılır?

Kabak diyetinin aylık yapılışı 3 günlük partlar halinde uygulanır. Kabak diyetinin gün sayısını ya da sıklığını artırmak doğru bir yaklaşım olmaz.

Kabak Diyetini Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Kabak diyetinin emziren annelere yapılması gerek bebeklerinin gerekse de kendilerinin sağlıkları açısından tavsiye edilmez. Kabak diyeti ile beslenmek isteyen annelerin doktorlarından tavsiye almaları gerekir. Aksi bir durumda bu diyet sırasında tüketilen besinler çocukların sağlığını olumsuz şekilde etkileyebilir.

Diğer Blok Yazıları