Hurma Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı

Diyet

26 Ekim 2022

Hurma Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı
 cover

Hurma diyetinin yapılışında ara öğün yer almaz. Ancak hurma diyeti içerisinde sınırsız şekilde su ve yeşil çay tüketimi yer alır. 7 günlük bir hurma diyetinde üç öğün beslenilir ve her öğünde 7 hurma tüketimine izin verilir. Bu miktar üzerine çıkılmaması ve altında kalınmaması önem arz eder. Diyet boyunca kişi tükettiği yoğurt sayesinde hem kalsiyum hem de protein açısından zengin beslenir. Bu sayede kişi gerek kemik gerekse de kas kütlesini korur. Ayrıca vücut içerisinde bulunan yağı da yakar.

Ev yapımı yoğurtlarda hazır yoğurtlarda olandan daha yüksek probiyotik vardır. Bu sayede kişilerin sağlığı korunur. Hurma yoğurt diyeti, yoğurt diyetine kıyasla çok daha zordur. Hurma yoğurt diyetinde yalnızca su, yeşil çay, hurma ve yoğurt tüketilir. Bunun dışında bir besinin tüketimi yapılmaz. Bir hafta boyunca uygulanan diyet sayesinde 5 kilo ile 7 kilo arasında verilir. Bu diyette kullanılan hormon sayesinde tok kalınır ve yoğurdun besleyici yapısından faydalanılır. Bu diyet de diğer diyetlerdeki gibi yorgunluğa neden olabileceğinden uzun süre yapılmaz.

Hurma Diyeti Örnek Diyet Listesi ve Yapılışı

Hurma diyetinin örnek listesi aşağıda yer alır. Kişilerin hurma diyetine uyabilmesi için bu besinler dışında bir besin tüketmemesi ve talimatların dışına çıkmaması gerekir:

  • Kahvaltı öncesinde içine limon sıkılan 200 ml su tüketilir.
  • Kahvaltı sırasında bir kase ev yapımı yoğurt yenir. Ev yapımının tercih edilmesi içerisindeki sağlıklı bakterilerin yüksek olmasını sağlar.
  • İstek durumunda şekersiz çay tüketilebilir.
  • Öğle yemeği sebze çorbasına ayrılmalıdır. Buna ek olarak yeniden bir kase ev yoğurdu yenir.
  • Ara öğünde bir fincan şekersiz çay, bir kase ev yoğurdu ve bir porsiyon meyve yenir.
  • Akşam yemeği için yeniden yoğurt ve sebze çorbası tüketilir. Ara öğünlerde üç adet kuru erikten ya da şekersiz çaydan yararlanılır.

3 Günlük Hurma Diyeti Nasıl Olur?

Üç günlük hurma diyeti aşağıda yer alır. Hurma diyeti için bu yönerge örnek olup kişiler burada yer alan besinleri farklı günler tüketebilir. Ayrıca sevilmeyen bir meyve olduğu zaman yerine farklı bir meyve konabilir. Öğünlerde genel olarak her öğünde bir bardak süt, 7 hurma ve yoğurt yer alır.

  • Birinci gün: Kahvaltıda bir kase yoğurt yenir. Yanında 7 hurma tüketilir. Öğle saatleri için bir bardak su ve 7 hurma tüketilir. Akşam saatlerinde yeniden 7 hurma yenerek gün bitirilir.
  • İkinci gün: Kahvaltıda bir fincan sütten ya da yoğurttan yararlanılır. 5 hurma yenir. Ara öğünler 2/3 fincan süt ve 3 hurma için ayrılır. Öğle saatlerinde 5 hurma ve bir fincan süt tüketilir. Akşam için 5 hurma ve bir fincan süt idealdir.
  • Üçüncü gün: Kahvaltı öncesinde taze sıkılmış limon ile su tüketilir. Kahvaltıda yulaf, bir fincan şekersiz çay ve yoğurttan yararlanılır. Arzu edilmesi durumunda sebze çorbası da içilebilir. Öğle yemeği bir kase yoğurda ayrılır. Akşam yemeğinde mercimek çorbası ve ev yapımı yoğurt tüketilir. Bunlar yendikten sonra kuru incir ile gün bitirilir.

Hurma Diyeti ile Ayda Kaç Kilo Verilir?

Hurma diyetinin bir ay boyunca uygulanması ile en az 7 kilo verilir. Verilmesi gereken kilonun daha fazla olması durumunda kısa süreli detoks diyetlerinden vazgeçilmeli ve uzun süreli olan besin diyetlerinden yararlanılmalıdır.

Hurma Diyeti En Az Kaç Gün Yapılır?

Hurma diyetinin süresi minimum 7 gün olmalıdır. Hurma diyeti bir haftadan kısa sürer ise faydası az olacaktır. Diyet yapılır iken günlük en az yarım saat yürünmesi fayda oranın artırır.

Diğer Blok Yazıları