Hammer Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Hammer Ne Demek? Ne Anlama Gelir? cover

Hammer, Türkçeye ‘çekiç’ olarak çevrilmektedir. Hammer kelimesi; vücut geliştirme, bisiklet yarışları ve güreş gibi spor dallarında oldukça sık kullanılan bir terimdir. Her spor branşında farklı anlamlara sahip olan hammer, özellikle vücut geliştirme ile ilgili egzersizlerin isimlerinde geçmektedir. Ülkemizde de bu egzersizleri sıklıkla gerçekleştiren profesyonel sporcular tarafından kullanılmaktadır. Aynı zamanda, güreş sporu ile ilgilenen sporcular tarafından da bu sporda gerçekleştirilen bir hareketi tanımlamak için kullanılmaktadır.

Hammer Ne Anlama Gelir?

Hammer, kullanım sağlanılan spor branşına göre farklı anlamlara gelmektedir. ‘Hammer ne anlama gelir?’ sorusu şu şekilde açıklanabilir;

  • Hammer kelimesi güreşte, ‘hammer lock’ olarak kolun arkaya bükülmesi anlamında kullanılmaktadır. 
  • Bisiklet yarışlarında hammer kelimesinin kullanımı, ‘drop the hammer’ olarak geçmektedir. Bu kelime, bisikletçinin rakiplerine karşı kaçış hamlesini başlatması anlamına gelmektedir.
  • Vücut geliştirmede ise hammer kelimesi, yapılacak egzersiz isimlerinde kullanılmaktadır. Genellikle kolların çekiş gibi hareket ettirilmesi ile yapılan hareketleri tanımlamaktadır.

Hammer Egzerszileri Nelerdir?

Hammer egzersizleri, çoğunlukla kol bölgesindeki kas gruplarını çalıştırmaktadır. Bu egzersizlerin birçoğu dumbbell kullanımı ile gerçekleştirilmektedir. Hammer curl, standing dumbbell hammer curl, dumbbell hummer curl ve hammer strength egzersizleri, hammer egzersizleri arasında yer almaktadır. Bu egzersizlerin gerçekleştirilmesi; ön kol, arka kol ve omuz bölgesinde yer alan kas gruplarının çalışmasını ve güçlendirilmesini sağlamaktadır.

Diğer Blok Yazıları